Hírek

2015.05.28. 13:53

Idén még biztos nem némul el a füredi szórakoztatópark

Betiltotta az éjjel egy óra utáni bulit április végén az önkormányzat a SunCity szórakoztatóparkban. Az üzemeltető már akkor tiltakozott, a város most visszakozik.

Prevics Éva

Április végén döntött arról a helyi képviselőtestület, hogy nem engedélyezi a nyáron az éjjel egy óra utáni bulit a régi görög falu területén lévő szórakoztatóparkban. Bóka István polgármester akkor azt mondta: Balatonfüredhez nem illik a szórakoztatóközpont és rengeteg panasz is érkezett a túl hangos zene és az éjszakai élet miatt a helyiektől.  Emellett ez a fajta tevékenység semmilyen gazdasági hasznot sem hoz a városnak, hiszen főként egynapos vendégeket vonz és jelentős adóbevétel sem képződik.

Bóka István akkor hozzátette: a szórakoztatóközpont melletti kempingből minőségi szálláshelyet szeretnének kialakítani, ami mellett szintén nem férne el egy bulinegyed. Kiemelte: már korábban, több alkalommal is figyelmeztette a szórakozóhelyet üzemeltető vállalkozókat, hogy ennek a területnek nem ez a fő funkciója és hosszútávon nem tartozik a város jövőképébe ez a fajta kihasználása.

Az üzemeltető szerint súlyosan diszkriminatív rendeletet hoztak ellenük áprilisban, hiszen az egy óra utáni néma csend csak őket sújtotta volna, mást nem.

Lucza Árpád a Naplónak akkor azt mondta: kétséges, hogy szabályos-e olyan rendeletet hozni, amely csak a városnak egy bizonyos területét érinti. Ez azért is hozza nehéz helyzetbe őket, mert már megkötött szerződéseik vannak a nyárra, hiszen a bulikat már decemberben elkezdik szervezni. Egy április végén elfogadott szabályozást nem tudnak zökkenőmentesen beépíteni a programtervezetükbe. Lucza Árpád már akkor úgy nyilatkozott a Naplónak, hogy ha az önkormányzat nem változtat a rendeleten, megtámadják azt.

Az önkormányzat azonban változtatott. Az általa hozott rendelet június 1-én lépett volna hatályba, ám a csütörtöki testületi ülésen a képviselők - az üzemeltetők kérését meghallgatva és velük egyeztetve - úgy döntöttek csak jövőre vezetik be a korlátozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!