Hírek

2016.12.08. 19:23

Huszonnéggyel növekedhet a bölcsődei férőhelyek száma

Veszprém – Két új csoportszobával bővül tavaszra a Cholnoky lakótelepen működő Aprófalvi Bölcsőde.

Marton Attila

A beruházás az új európai uniós fejlesztési ciklus első olyan pályázati eleme, ahol elindul a kivitelezés, hangsúlyozta Brányi Mária alpolgármester a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. Hozzátette, a mintegy negyvenmillió forint értékű fejlesztést követően energetikai korszerűsítéssel folytatódik a bölcsőde felújítása. Az alpolgármester arról is beszélt, a fejlesztés azért is fontos, mert egyre több kisgyermek kezdi meg a közösségi életet a város bölcsődei hálózatában.

Az intézménybe jelenleg hat csoportban 72 bölcsődés jár, a fejlesztéssel további 24 férőhellyel bővül a bölcsőde, mondta Barbainé Bérci Klára intézményvezető. Az egyik legjobban kihasznált az Egyesített Bölcsődei Intézmény tagintézménye. Felidézte, a Lóczy utcai bölcsődét 1982-ben adták át, ám a születésszám csökkenésével idővel több pavilont is megszüntettek. A felújítás előtt álló helyiségekben korábban egy fitneszterem működött.

A munkálatok a jövő héten indulnak, és várhatóan március legvégére fejeződnek be, mondta, Kuti Attila, a kivitelező cég ügyvezetője. Kérdésünkre elmondta, az épületrészben két új csoportszobát alakítanak ki a hozzájuk tartozó vizesblokkal. Teljes belső felújítást végeznek, ennek részeként új nyílászárók lesznek, korszerűsítik az elektromos hálózatot és a fűtésrendszert is.

Lead képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!