Hírek

2017.04.17. 13:21

Húsvétkor is ellenőriztek a pápai rendőrök

Pápa - A megelőzés, illetve az ittas vezetők kiszűrése állt a Pápai Rendőrkapitányság húsvéti akciójának fókuszában.

Polgár Bettina

Varga Balázs rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője kifejtette, az elmúlt négy napban, március 14. és 17. között fokozott rendőri jelenlétet biztosítottak az utakon. Mint mondta, az akció fő célja az ittas vezetés megelőzése, illetve az ittas vezetők kiszűrése, és a látható rendőri jelenlét biztosítása volt.

– Az elmúlt négy napban végzett számos ellenőrzés során mindössze egyetlen ittas vezetőt szűrtünk ki a forgalomból. Úgy gondolom, ez mindenképpen pozitív eredmény, tekintve, hogy ez idő alatt közel hatszáz alkoholszondás ellenőrzést végeztünk – mutatott rá Varga Balázs. A rendőr alezredes hozzátette, bízik benne, hogy a közlekedők megfogadták a rendőrség tanácsait, és ennek is betudható ez az eredmény.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai húsvét alkalmából ajándékkal is készültek: ha egy autós esetében mindent rendben találtak, és a járműben kislány is utazott, a rendőrök mézeskalács tojást adtak át a gyermeknek, aki az ajándékkal később a locsolóinak is kedveskedhetett.

Jákli Zoltán autóvezető és Tengölics Gergő rendőr törzsőrmester Fotó: Vallner Bettina

Varga Balázs kiemelte, a négynapos akció során gyakran alkalmazták az úgynevezett finn módszert, amikor csak az alkoholszondás ellenőrzést hajtottak végre, de emellett a hagyományos módszerrel is éltek. Utóbbi esetében a papírokat, illetve a járművek műszaki állapotát is átnézték.

– Külön ellenőriztük a segédmotor-kerékpárosokat, a kerékpárosokat és a motorkerékpárosokat, hiszen a jó idővel elkezdődik ezeknek a járműveknek a szezonja. A későbbi balesetek megelőzése céljából megvizsgáltuk a motorok műszaki állapotát, de nem találtunk hiányosságot – zárta a közlekedésrendészeti osztály vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!