Hírek

2015.10.01. 15:31

Hudvágner Tamás: ártatlan vagyok

Veszprém - Exkluzív nyilatkozatot adott a Naplónak Hudvágner Tamás, akit emberölés előkészületével vádol az ügyészég, mert a vád szerint bérgyilkossal akarta megöletni ügyfelét.

Kovács Erika

Huszonhét hónap után szabadlábon védekezhet Hudvágner Tamás, aki azt mondta a Naplónak, ma is állítja, amit kezdettől fogva: ártatlan, tőrbe csalták. A beszélgetésen kijelentette: máig nem történt meg ügye kivizsgálása, valószínűleg újrakezdik az elsőfokú tárgyalást, mert a tanács összetétele időközben megváltozott. Hozzátette továbbá, nem sikerült befejezni a bizonyítási eljárást sem. - A Szombathelyi Törvényszék bírája - állítása szerint -  korrekt, alapos, a pontos kivizsgálásra törekszik, helyt ad minden bizonyítási indítványnak, az összes bizonyítékot beszerzi a teljeskörű bizonyítás érdekében.

A férfi rámutatott, 2013. április 9-én valóban találkozni szeretett volna ügyfelével, akivel százmilliós elszámolási vitája volt, de csak amiatt, hogy elszámoljanak, és társa ismerje el csalásait. Hudvágner Tamás megítélése szerint az eljáró hatóság a rendelkezésre álló bizonyítékokat egyoldalúan értékelte és mérlegelte, az ő ügyvédi álláspontja alapján úgy látja, az ügyészségnek fel kell deríteni a mentő körülményeket is a terhelő bizonyítékokon kívül.

Fotó: Hudvágner Tamás

Mint mondta, a börtönévek teljesen megváltoztatták az életét, egzisztenciája tönkrement, családja segítségével él Badacsonytomajon. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a magyar állammal szemben kifogásolva a fogvatartás körülményeit, a szólás szabadság megsértését, és az eljárás elhúzódását.

Felidézte, 2013. április 9-én, 16 óra 15 perckor fogták el Balatonfűzfőn, amikor hazafelé indult volna. Hirtelen eléfordult egy Audi, melyből a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei szálltak ki, hátratekerték a karját, arcát a kavicsra szorították, miközben valaki beletérdelt az arcába. Utalt arra is, hogy később a TEK orvosa megállapította, személyi sérülés történt, pedig - mint állította- nem állt ellen az intézkedésnek. Aztán bevitték a veszprémi rendőrségi fogdába, ahol - ahogy fogalmazott - megkezdődött a vesszőfutás.

Hudvágner Tamás a börtönben könyvet írt megpróbáltatásairól. Ügyvédjével egyeztetve dönt a későbbi nyilatkozatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!