Seregszemle és tisztelgés a Hősök Napján Tapolcán

2017. május 29., 07:30 szerző: Balogh Ákos fotós: Balogh Ákos
komment
Tapolca – Látványos bemutatókkal, hagyományőrző katonai járművekkel, rendőrségi és tűzoltó bemutatóval várták az érdeklődőket Tapolcán a Hősök Napja alkalmából.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az egész hétvégés rendezvényen, kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a számukra érdekes dolgokat, a kézműves vásáron fakard és fapuska is gazdára találhatott, sok kisgyermek örömére, a nagyobbak pedig eredeti katonai relikviákat is vehettek, vagy épp csodálhattak meg, hiszen több hagyományőrző is bemutatta felszereléseit, relikviáit és járműveit.

Fotó: Balogh Ákos

Behofsits Atilla hagyományőrző a Magyar Néphadsereg időszakából hozta el ejtőernyős- felderítő felszereléseit és felújított gyorsreagálású UAZ terepjáróját. A fiatalember évek óta vesz részt egy jól összeszokott baráti társasággal hasonló rendezvényeken. Tapolcára a csapatuk többi tagja világháború korabeli német és amerikai járművekkel érkezett, de volt közülük, aki a közelmúlt határőr járművét és felszereléseit mutatta be.

Fotó: Balogh Ákos

Persze akadt olyan hagyományőrző is a kétnapos rendezvényen, aki inkább a fegyverek világába engedett bepillantást. A Magyar Tartalékosok Szövetsége Katonai Hagyományőrző Tagozata tüzérségi eszközeit, ágyút, aknavetőt mutatott be az érdeklődő közönségnek, melyek éles lőszer kilövésére ugyan nem, de hatalmas robbanásokkal a lövés imitálására alkalmas gyűjteményi tárgyak. Ezt a hétvége során többször is bizonyították, olykor olykor riadalmat okozva a mit sem sejtő nézelődők körében.

Vasárnap a hősök napja alkalmából, a szervező Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület és Tapolca Város Önkormányzata megemlékezést is tartott, hagyományőrző katonai tiszteletadással az amerikai, német, orosz, magyar emlékműveket magába foglaló II. Világháborús Katonai Emlékparkban és az I. Világháborús Katonai Parcellánál.

Balogh Ákos

2017. május 29., 07:30 szerző: Balogh Ákos fotós: Balogh Ákos

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...