Hírek

2017.07.19. 14:15

Fokozódik a hőség, kiadták a figyelmeztetést megyénkre!

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat a fokozódó hőség miatt Veszprém megyére. A szerdai 35 fok után 37 Celsius-fok várható csütörtökön!

Kovács Erika

A hőség szerdán sem volt sokkal enyhébb, 34-35 foknak örülhettek a nyaralók, strandolók napközben, a hőmérséklet éjszaka sem csökken húsz fok alá. A Balaton Siófoknál 24 fokos, ami várhatóan a fokozódó hőségben tovább melegszik. A kánikula az előrejelzés szerint kitart a következő napokban, a hétvégén is.

Az orvosmeteorológia jelzése alapján nincs fronthatás, aki a forróságra érzékeny, fejfájásra, migrénre számíthat, és csökken a teljesítőképessége is.

Treiber Amália bőrgyógyász főorvos azt javasolta, hogy a tűző napon 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk! Mint mondta, árnyékban is le lehet szépen barnulni. Napozáskor a fejünket védjük kalappal, sapkával, hogy ne kapjunk napszúrást, a bőrtípusnak megfelelő fényvédő krémet használjunk, és sok folyadékot fogyasszunk, vizet és teát igyunk! Kiemelte, a napfénynek, a napozásnak fontos szerepe van az egészség megőrzésében, de ne vigyük túlzásba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!