Hírek

2016.12.09. 12:22

Horror Balatonfüreden: véres csontok az úton

Véres csontdarabok borították be a Vázsonyi utat Balatonfüreden csütörtökön hajnalban – tájékoztatta a veol.hu-t Tóth Gábor olvasónk.

Balogh Ákos

Tóth Gábor munkatársaival indult útnak csütörtök hajnalban, először arra lettek figyelmesek, hogy az Újhelyi utcából kifordulva valami az úton hever. Állati eredetű csontokat találtak, 10-20 darabot, ekkor még nem gondolták, hogy néhány méterrel odébb horrorfilmbe illő jelenet tárul eléjük.

Fotó: Tóth Gábor

- Sertéscsontok hevertek mindenütt az aszfalton több száz méteren keresztül, a sötétben teljesen horrorfilmszerű jelenetet festett elénk, hogy úgy mondjam, nem hétköznapi látvány volt – fogalmaz Gábor.

A férfi a közösségi oldalán megtudta, még Pécselyen is találtak a véres sertéscsontokból, feltehetően az ezeket szállító jármű hátsó ajtaja maradhatott nyitva, így sikerült beteríteni az utcát az egyébként veszélyes hulladéknak minősülő maradványokkal.

Csekély köz- és állat-egészségügyi kockázatot hordoznak magukban a 3. kategóriájú anyagok közé tartozó, a vágóhidakon emberi fogyasztásra alkalmasnak minősített levágott állatokból származó anyagok, amelyeket vagy nem szánnak emberi fogyasztásra, vagy azért, mert normális esetben nem esszük meg őket (bőrök, irhák, tollak, csontok stb.), vagy esetleg egyéb kereskedelmi okok miatt – mint az olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!