Hírek

2016.08.19. 18:16

Honvédelmi kitüntetések átadása

Szent István király az intézményes állam megteremtőjeként a keresztény egyház támaszaként biztosította a magyarság befogadását és helyét Európában – hangsúlyozta Vargha Tamás a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a honvédelmi tárca központi ünnepségén a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban pénteken.

Osváth Sarolta

Ünnepi beszédében megemlékezett arról, hogy az időbeli távolság ellenére Szent István király társadalomformáló tevékenysége szilárdan meghatározta a magyar társadalom jövőjét.

Arnóczky M. Pál személyesen vette át magas kitüntetését az ünnepségen Vargha Tamástól, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettestől, valamint dr. Benkő Tibor vezérezredestől, a Honvéd Vezérkar főnökétől. Fotó: Bebes Mátyás

Egy évezred során sorsunkká vált a király végakarata. Oly sok viszály után, „megfogyva bár, de törve nem” - élünk, itt vagyunk mi magyarok már ezer éve, a 21. század második évtizedében is” - mondta Vargha Tamás, kiemelve István király törekvéseinek és tetteinek időtállóságát.

Fotó: Bebes Tamás

A központi ünnepségen a miniszterhelyettes és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, érdemeik elismeréseképpen kitüntetéseket – Magyar Érdemrendet, Magyar Érdemkeresztet, Szolgálati Érdemjelet – adott át a katonák, Honvédelemért kitüntető címet pedig a kormánytisztviselők, közalkalmazottak részére.

Fotó: Bebes Mátyás

Magyarország köztársasági elnöke augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetés Katonai Tagozatát adományozta Arnóczky M. Pál rehabilitált ezredes mérnöknek, az egykori Zrínyi Miklós Katonai Akadémia volt főtanárának magas szintű pedagógiai és kutató fejlesztőmérnöki munkája, valamint az 1956-os forradalom idején tanúsított hazafias helytállása és emigrációja során is példaadó életútja elismeréseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!