Hírek

2016.07.25. 06:35

Hömpölyög a víz az utakon! (frissítve)

Szentkirályszabadja - Szinte esti sötétség borult a vidékre, majd nem sokkal negyed kilenc után megérkezett az enyhülést hozó eső.

Marton Attila

Jól látszik, hogy a vízelvezető árkok megteltek

08:34 Kitartóan szakad eső, s percek alatt akkora mennyiség zúdult le, hogy hömpölyög a víz az utakon. A vízelvezető árkok egyelőre bírják a megterhelést. A Fűzfői-öböl és Balatonalmádi térségében már lassan felszakadozik a felhőzet.

09:18 Egyik olvasónk beszámolója szerint a Veszprém Aréna környékén is hasonló a helyzet. Kitartóan szakad az eső, dörög és villámlik. A közlekedés lelassult.

12:13 Késő délutánig várható ma eső a megyében egy felettünk örvénylő csapadékrendszernek köszönhetően.

Miközben a keleti országrészben harminc fok körüli hőmérsékleteket mérnek ma napközben, a Dunától nyugatra, így Veszprém megyében ennél jóval kevesebbet mutatnak a hőmérők. Ennek oka, hogy a Dunántúl felett kialakult egy csapadékrendszer, ami nagyon lassan mozog, így ma több órán keresztül számíthatunk még változó intenzitású esőre, és a késő délutáni órákig marad a felhős időjárás, mondta Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa. Amíg a csapadékrendszer felettünk örvénylik, 19-20 fok körül marad a hőmérséklet, ám késő délutántól a zóna elvonulásával erőteljesen melegszik majd az idő.
A szakember hozzátette, a következő napokban fülledt, meleg, párás idő várható, ahol azonban csapadék alakul ki, ott tartósan hullik majd az eső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!