Hírek

2017.02.04. 10:04

Holczer Ádám kapta az Év idegenforgalmi ígérete díjat

Sümeg - Az Öregdiákok Baráti Köre hagyományaihoz híven idén is pályázatot írt ki a Kisfaludy gimnázium diákjainak az Év idegenforgalmi ígérete címre.

Tóth B. Zsuzsa

A díjat az idén 160 éves intézmény utazás és turizmus fakultáción tanuló diákjai közül a szaktanár javaslata alapján kaphatja meg a díjat minden tanévben egyetlen diák. Idén Holczer Ádám érdemelte aki az elismerést, akinek Szili Zoltán a felkészítő tanára. A díjat a napokban vehette át Ádám a Magyarországi Idegenvezető Szövetség éves közgyűlésén.

Holczer Ádám felkészítő tanárával, Szili Zoltánnal és az oklevéllel Fotó: iskola

Az elismeréssel együtt egy évig a szövetség tagja is lett Ádám. A baráti kör elnöke, a díjat hét évvel ezelőtt alapító Kaiser Mihály a díj átadást követően elmondta, hogy a turizmus a jövő iparága, Sümeg számára pedig kitörési pont. Az utazás és turizmus sláger a tantárgyak között, egyre népszerűbb ma. A díj pedig minden bizonnyal serkenti a diákok tanulási kedvét, és egy egészséges versenyszellemet alakít ki köztük, valamint pályaválasztási orientációt szintén jelenthet. Azok az egykori diákok, akik korábban kiérdemelték, idegenforgalmat tanultak a gimnázium elvégzését követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!