Hírek

2016.11.01. 20:48

Hol legyen a gyerek az őszi szünetben?

Az őszi szünet idején egyes oktatási intézményekben szerveztek gyermekfelügyeletet, több helyen rengeteg programmal, míg máshol nincs ilyen jellegű igény.

Munkatársainktól

A Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője, Mayer Gábor arról tájékoztatta lapunkat, hogy nem szerveztek gyermekfelügyeletet az őszi szünetben, mert ilyen igény nem érkezett a szülőktől. A hátrányos helyzetű tanulók étkeztetése viszont működik a tanítási szünetben, ahogy a nyári szünet alatt is ebédeltek az erre jogosult és kérelmet benyújtó tanulók.

A Tüskevári Általános Iskola igazgatója, Mayerné Orbán Szilvia arról számolt be, hogy a szülők nem igényeltek gyermekfelügyeletet az őszi szünetre. A káptalanfai Pusztai Ferenc Általános Iskola pedagógusa, Gellei Krisztina elmondta, hogy az őszi szünet mindhárom napjára Erzsébet tábort szervezett az intézmény negyven gyerekkel és hat pedagógussal.

A zirci Reguly általános iskolában biztosítják az őszi szünet alatt a gyermekfelügyeletet. Lingl Zoltán igazgató elmondta, a szülőknek felajánlották, hogy a szünet idején 6.30-tól 17 óráig ügyelnek. Minimális érdeklődés volt, szülői kérésre 8 és 14 óra között tartják meg a felügyeletet.

A herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában – az előző évektől eltérően – nem szerveznek külön gyermekfelügyeletet.

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi tagintézményében 57 diák táborozhat három napon át. A pályázati támogatással megvalósuló Erzsébet-táborban reggeltől estig rengeteg program várja a gyerekeket, akik nagy része alsó tagozatos kisdiák. Megismerkednek a Káli-medence kőtengerével és hagyományaival, moziba mennek, majd rajzversenyen vesznek részt. Mindenki elülteti saját örökbe fogadott facsemetéjét az iskola udvarán, az egészséges táplálkozás jegyében zöldségtálat készítenek. A sportversenyek között lesz hagyományőrző métaverseny, de megnézik a keszthelyi Balatoni Múzeum kincseit is, ott interaktív foglalkozáson vesznek részt, majd színházba mennek, hogy megismerjék Babszem Jankó történetét.

– A korábbi években előfordult, hogy akár négy–tíz diákra felügyeltek pedagógusaink, idén egy tanuló szüleitől érkezett ilyen kérés – mondta Polyák István, a balatonfűzfői Irinyi iskola igazgatója. Hozzátette, az iskola szerdától péntekig mindennap hét órától 16 óráig biztosít felügyeletet a diáknak.

Balatonalmádi egyik általános iskolájában sem kértek gyerekfelügyeletet a szülők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!