Hírek

2016.12.01. 19:30

Hogyan kerülhető el a vaddal ütközés? - A rendőrség közúti baleseti statisztikája

Veszprém - A múlt héten összesen nyolc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a megye útjain.

Heffler Péter

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság november 21. és 27. közötti baleseti statisztikájából kiderül, hogy az illetékességi területükön nyolc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. Ezekben hárman nyolc napon túl, öt személy pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg egyik járművezetőnél sem merült fel ittas vezetés gyanúja. A huszonhat sérülés nélküli balesetből tizenháromban vaddal ütköztek.

A negyvenhetedik héten ezenfelül huszonhat személyi sérüléssel nem járó, anyagi káros közúti közlekedési balesetnél intézkedett a VMRFK, itt viszont egy esetben elszíneződött az alkoholszonda. Utóbbiaknál még érdemes megjegyezni, hogy a huszonhatból tizenhárom esetben vadon élő állattal történt az ütközés.

Hétfőn Farkasgyepű és Bakonyjákó között két személyautó ütközött össze eddig ismeretlen okból, két sérültje volt a balesetnek
Fotó: Balogh Ákos

A rendőrök éppen ezért tanácsolják is a gépjárművezetőknek, hogy amennyiben olyan útszakaszhoz érkeznek, ahol vadveszélyt jelző táblát helyeztek ki, úgy a megengedett legnagyobb sebesség alá csökkentsék a tempójukat, mert így lehetőség lesz az úttestre hirtelen kifutó vaddal történő ütközés elkerülésére.

A rendőrség szóvivője lapunknak még elmondta, hogy a múlt héten hét járművezetővel szemben indított eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, mivel az igazoltatásuk során kiderült, hogy a kocsivezetés előtt kisebb-nagyobb mennyiségű alkoholtartalmú italt fogyasztottak.

Hét sofőr ivott alkoholt vezetés előtt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!