Hírek

2017.08.22. 18:05

Csúnyán kihasználták a férfit, elúszott az ingatlan és a pénz is

Szomorúsággal tölt el egyfelől az, hogy máig úszik a pénzem, amit kemény munkával szereztem meg, másrészt amiatt is csalódott vagyok, hogy világéletemben megbíztam a másik emberben, hittem az adott szóban.

Kovács Erika

Aztán éppen ez lett a vesztem – így összegzi történetét Balázs, aki azzal keresett meg, hogy esete kísértetiesen hasonlít arra az asszonyéra, akiről Lakásmaffia áldozata lett Éva? című cikkünkben nemrég írtunk. Célja, hogy okuljanak történetéből mások.

– Még 2008-ban volt egy balatoni ingatlanom, amit szerettem volna eladni. Egy ismerősöm ajánlására ismertem meg egy ingatlanirodás nőt – kezdi a történetét a Veszprém megyei Balázs. A férfi azt kéri, ne írjuk le a nevét és tekintsünk el a fotótól is, mert őt sokan ismerik, és egyáltalán nem büszke arra, hogy csúnyán kihasználták, mert hitt az adott szónak.

Esetét így folytatja: a nő nemsokára jelezte vásárlási szándékát az ingatlanjára, és ráadásul minden segítséget felajánlott neki az ügylethez, még ügyvédet is hozott, aki az adásvételi szerződéseket előkészítette.

Balázs eladta az ingatlant, 24 millió forintban állapodtak meg. A szerződést a nő anyósa írta alá, mert Balázzsal azt közölték, az asszony is költözik az ingatlanba, ami végül nem történt meg.

A férfinek végül kifizették az 500 ezer forint foglalót, és a teljes vételárból 16,2 milliót, amire - ez később derült ki - hitelt vett fel a nőnek egy Békés megyei üzlettársa. Balázst a nő közben azzal nyugtatta, a fennmaradó részt is kifizetik neki, de erre a férfi hiába várt.

Ekkor Balázs arra kérte a családot, költözzenek ki a házból, és a fennmaradó összegre egy ügyvéddel készítettek tartozáselismerő és jelzálog-alapító okiratot. A hiányzó részt továbbra sem fizették ki neki, ezért Balázs elmondása szerint a jelzálogjogot visszajegyezték az ingatlanra.

Közben a Békés megyei férfi nem fizette a hitelt a banknál, aminek végrehajtás lett a vége az ingatlan kapcsán 2010-ben. Aztán 2017 márciusában elektronikus árverésen gazdára talált a balatoni ház, Balázs pedig azóta sem jutott hozzá a hiányzó részhez, a több millió forinthoz. Így az ingatlanja is elment és a pénze jó része is, ami neki hatalmas összeget jelent.

- Az új vevőnek idén július 31-ével adtam át az ingatlant, amit saját terv alapján én építettem fel, apám is nagyon sokat dolgozott rajta. Nagyon szerettem ott élni, igen nehéz pillanat volt megválni tőle - említi keserűen Balázs, aki vett egy ingatlant máshol, amire kifizette azt a pénzt, amihez hozzájutott, és a fennmaradt összeget kemény munkával teremtette elő, ezért nagyon sokat dolgozott külföldön is.

- Érthetetlen, hogy egyesek földbe tapossák a másikat, azokat, akik hisznek az emberi tisztességben, az adott szóban, ezt nehéz megérteni. Nem naiv vagyok, de én senkihez nem megyek fenntartással, bízom a másikban. Elszomorító világban élünk, és a csapdát sajnos nem vettem észre, nem ismertem fel - vélekedik Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!