Hírek

2016.03.08. 09:56

Higiéniai okok miatt nem akart befeküdni a kórházba, ezért meg sem vizsgálták

Ajka – Egy olvasónk jelezte, hogy a helyi kórházban több alkalommal nem kapott megfelelő ellátást, ezért más település egészségügyi intézményébe kellett utaznia.

Penk Tímea

Melinda elmondta, hogy mindig csak a legszükségesebb esetben fordul orvoshoz, azonban az ajkai kórházban több alkalommal is előfordult, hogy nem vizsgálták meg és nem látták el azért, mert nem akart befeküdni az osztályra.

– Amikor két évvel ezelőtt szorultam orvosi ellátásra, az ügyeletes nőgyógyász vizsgálat nélkül fel akart venni az osztályra, amit nem vállaltam. Kértem, hogy előbb vizsgáljon meg és utána döntsön a felvétel szükségességéről, ez azonban nem történt meg. Azt mondta, hogy ha nem fekszem be, akkor mehetek, ahová akarok, így ellátatlanul hagytam el a kórházat, és Veszprémben fordultam orvoshoz – számolt be a fiatal nő. Nemrégiben újabb nőgyógyászati eredetű görcsökkel kereste fel az ügyeletet, amely továbbirányította az osztályra. Ezúttal egy másik nőgyógyász akarta felvenni az osztályra anélkül, hogy előzetesen megvizsgálta volna, amit Melinda ezúttal sem vállalt.

– Valószínűleg egy megfázás miatt voltak a szokásosnál erősebb menstruációs görcseim, de nem gondolom, hogy ezért fekvőbeteg-ellátásra szorulnék. Egy erősebb görcsoldót szerettem volna kapni, de ezúttal sem vizsgált meg az orvos, mert megtagadtam a befekvést – mondta Melinda. Hozzátette, hogy az intézmény higiéniai állapota miatt nem akart bent maradni. Egyébként is igen közel lakik a kórházhoz, ha mégis rosszabbodna az állapota, akkor rövid időn belül vissza tudott volna menni, de amíg nem feltétlenül szükséges, addig nem szeretne befeküdni. Úgy véli, hogy törvénytelen, ahogyan bántak vele, hiszen nem vizsgálták meg és nem kapott semmiféle ellátást a befekvés megtagadása miatt. Szerinte nem viselkedhet így az, aki orvosi esküt tett.

– Ha azt se tudja az orvos, hogy mi a bajom, hiszen nem vizsgált még meg, akkor miért akar felvenni az osztályra? És akinek nincs lehetősége másik településre menni, az egyáltalán nem kap ellátást? – kérdezte Melinda, aki jogi lépéseket fontolgat az ajkai kórház ellen. Elmondta azt is, hogy mindkét esetben a megyeszékhelyre utazott, ahol tökéletesen elégedett volt az ellátással.

– Szeretném hangsúlyozni, hogy Veszprémben Németh Zsolt maximális elégedettségemre elvégezte a szükséges vizsgálatokat, majd annak eredményei szerint ellátott. Mindezt anélkül tette, hogy befektetett volna az osztályra – mondta Melinda, aki nem érti, hogy Ajkán miért csak a fekvőbeteget vizsgálják meg, míg Veszprémben ambulánsan is el tudják őket látni.

A fentiekkel megkerestük az ajkai Magyar Imre Kórházat, de kérdésünkre nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!