Hírek

2016.12.20. 19:37

Hetvenkilenc évesen került rács mögé

Balatonederics – Rabruhában vezették a törvényszék elé azt a 79 éves, írni-olvasni nem tudó asszonyt, akit lopás vétsége miatt fél év börtönre ítéltek.

Mátételki András

A többszörösen büntetett előéletű, szociális segélyből élő T. Mária 2014 október végén a hajnali órákban szállt fel Keszthelyen a buszra, hogy Pápára utazzon. Útját azonban megszakította Balatonedericsen, ahol nem sokkal nyolc óra előtt bement egy ház udvarában található melléképületbe. Már közel 50 ezer forintot érő szerszámot szedett össze, amikor a házigazda tetten érte s átadta a rendőrségnek.

A tárgyaláson azzal védekezett az asszony, hogy „sürgős dolgát” akarta elvégezni az épületben, nem akart ő lopni. Ennek ellentmondott az a tény, hogy pár száz méterre volt a háztól egy benzinkút és a vasútállomás, ahol könnyíthetett volna magán. Korábbi büntetéseihez ez alkalommal fél évet kapott, ezzel tett pontot a törvényszék jogerősen a per végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!