Hírek

2016.09.20. 20:15

Helyi adás is készüla Mária Rádióban

Veszprém - Kényszerszünet után újra a veszprémi Mária Rádió stúdiójában folynak a munkálatok, miután 2015 augusztusában elhallgatott a budapesti Mária Rádió.

Jákói Bernadett

Emiatt közel egy évig a helyi műsorkészítés szünetelt. A veszprémi 95,1 frekvencia lett a központi adó, így a helyi tartalmat Budapest készítette és Veszprém sugározta.

- Most, hogy a nyár elején megnyerték a 88,8 frekvenciát a budapestiek, június 22-étől újra szól Veszprémben délutánonként a helyben készült műsor. Jelenleg mindössze négy lelkes önkéntes munkatárssal rendelkezünk, ami nagy megterhelést ró a stábra. Ismeretes, hogy a veszprémi körzet csaknem 25 ezer hallgatót ér el, Nagyvázsony-Érd-Siófok-Balatonfüred lefedettségben.

Fődi Gábor, a Mária Rádió veszprémi stúdióvezetője
Fotó: Jákói Bernadett

- Egyházi műsoraink közül az élő szentmisék a legnépszerűbbek, a tartalmas, ismeretterjesztő műsorokat ezek köré szerkesztjük. S mivel a rádió az utóbbi egy évben már nemcsak katolikus rádiócsatorna, így a reformátusok, evangélikusok, sőt, a görög katolikusok is a jövőben bekapcsolódnak a műsorkészítésbe. Nyitottunk a keresztény értékeket közvetítő ismeretterjesztő műsorokra, a gasztronómia, a turizmus, a helytörténet is helyet kap a tematikában, emellett a gyógynövényekről, a természetgyógyászatról is beszélgetünk vendégeinkkel - mondta el Fődi Gábor koordinátor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!