Hírek

2017.05.24. 19:02

Helybenhagyták az ítéletet

VESZPRÉM, GYŐR Másodfokon is tizenöt évre ítélte a Győri Ítélőtábla a tavalyelőtti szentgáli emberölés másodrendű vádlottját.

Marton Attila

A korábban emberölésért már büntetett elsőrendű vádlott, N. János Dániel (43) 2015. február 23-án délután egy helyi kocsmában elegyedett szóba az erősen ittas 35 éves sértettel, akivel a presszóból a másodrendű vádlotthoz, a helyi L. Csabához (54) mentek. A házigazda - akinél N. János Dániel is lakott - szóváltásba keveredett a sértettel és bántalmazta a fiatalembert, az ütlegelést a ház előtt is folytatta.

L. Csaba az udvarra egy 16 centiméter pengehosszúságú késsel tért vissza, és hasba szúrta a fiatalembert, majd N. János Dániel elmetszette a sértett nyakát, aki a helyszínen meghalt. Az elsőrendű vádlott elismerte a bűncselekményt, az eljárás előrehaladtával annak minden elemét magára vállalta. A másodrendű vádlott az eljárás során tagadta, hogy bántalmazta és hasba szúrta volna a sértettet. A Veszprémi Törvényszék tavaly mindkét vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére társtettesként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek. N. János Dánielt visszaesőként életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből. Az ügyész, a vádlott és védője tudomásul vették a döntést, így az ítélet N. János Dániel esetében már első fokon jog-erőre emelkedett. L. Csabát 15 év fegyházbüntetésre ítél-te a bíróság. Vádlott és védő-je fellebbezést jelentett be, a Győri Ítélőtábla azonban helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!