Hírek

2016.09.30. 07:31

Háziorvosnak adta ki magát, így csalt ki pénzt egy idős asszonytól

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves, Fejér megyei illetőségű nővel szemben, aki 2016 áprilisában, magát háziorvosnak kiadva, közgyógyellátás ígéretével egy 75 éves asszony pénzét csalta ki, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető a kora délelőtti órákban jelent meg az egyik Balaton-parti településen élő asszony házánál, ahol álnevet használva, a körzet új háziorvosaként mutatkozott be. Közölte a sértettel, hogy amennyiben ad 600 ezer forintot, a jövőben közgyógyellátás címén térítésmentesen részesül gyógyító ellátásokban, a gyógyszerek kiváltását is beleértve.

A sértett végül – az általa valósnak hitt jogosultság megszerzése érdekében – 50 ezer forintot bocsátott a vádlott rendelkezésére, aki ígéretet tett, hogy azt a következő keddi napon visszafizeti az asszonynak.

A vádlottnak azonban a pénz visszafizetése nem állt a szándékában, s arra lehetősége sem volt, a sértettnek okozott kár pedig nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!