Hírek

2016.11.08. 16:03

Havazik a Bakonyban! - Frissítés: és egyre több helyen a megyében

Zirc - Elkezdett havazni a Bakonyban, Zircen és környékén már hullik a fehér csapadék.

Kutasi Zsófia

Fotó: Pesthy Márton

Jelenleg 1 fok körül van a hőmérséklet, szerdán kedvezőbb időre számíthatunk. Az előrejelzés szerint szombaton várható újabb havazás. Az utakon érdemes körültekintően közlekedni.

17:30 - Cseténybe is megérkezett az idei első hó. Olvasónk beszámolójából kiderült, hogy egész délután eső, havaseső hullott, de négy órától az egyre hűvösebb időben szilárd halmazállapotúvá vált az égi áldás és megjött az első hó. Olvasónk elmondta, már közel egy centi esett és a háztetőket, a parkoló járműveket már szépen belepte a fehér takaró. Egyelőre a havazás, hószállingózás nem okoz fennakadást a közlekedésben.

17:45 - Az Időkép videóján jól látható, hogy a Kab-hegyre is megérkezett a havazás:

17:50 - A 8-as főúton havaseső okoz gondot a közlekedésben - részletek itt!

17:55 - Veszprémben is havazik

Az város egyik végében havazik, míg a másik felében csak eső esik. A városszéli bevásárlóközpontban többen megálltak és fotózták az idei első havat.

18:20 - Olvasóink jelzése alapján Mencshelyen, Varsányban és Ajkán is esik hó, vagy havaseső.

18:40 - Ajka egyes részein eső, más részein havaseső hull. Havazásról egyelőre nem kaptunk hírt. Devecserben eső esik, havazás kedd estig nem volt. Esik és köd van Sümeg határában, de havazás nem volt.

18:53 - Cseh Zoltán a vmeteo.hu szerkesztője az havazás kapcsán lapunknak elmondta, mivel  délnyugat felől egyre nedvesebb levegő érkezik fölénk, mely hideg levegővel párosul, így ma, az esti órákban esőre és havas esőre is számíthatunk. A tartósan megamaradó hóra az enyhe idő miatt nem kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!