Hírek

2016.09.24. 12:44

Hatodik alkalommal rendezték meg a hagyományos Körte- és diófesztivált

Dudar – Körtés és diós sütik is versenyeztek a hatodik hagyományos Körte- és diófesztiválon.

Kutasi Zsófia

A faluban és a környéken az a szólás járja, hogy Dudaron huppanik a körte. A településen régen minden háznál volt körte és diófa, sok helyen ma elfordulnak, mivel a vidék kedvez a terményeknek.

Fotó: Kutasi Zsófia

Erre a jellegzetességre alapozva rendezték meg immár hatodik alkalommal a Körte- és diófesztivált a művelődési háznál. A specialitások, körtés és diós finomságok mellett a főszerep természetesen a szórakozásé volt.

A szervezők célja, hogy a fesztiválon egész napra kínáljanak a családoknak kikapcsolódási lehetőséget. Délelőtt iskolások mérhették össze tudásukat ügyességi és helytörténeti feladatok megoldásával. Az önkormányzat idén is hirdetett rajzpályázatot az alsósok és az óvodások számára. A pályázat témája a körte, a dió és az őszi gyümölcsök volt. Ezekből a művekből nyílt kiállítás. Dudarról és a környező településekről is érkeztek rajzok, összesen több mint százharminc.

Tóth Edina Kitti polgármester elmondta, a hagyományoknak megfelelően állították össze a programokat, nem változtattak azon, ami már bevált. Volt többek között kézműves foglalkozás, népi játékok. A színpadon felléptek a helyi környékbeli csoportok valamint számos meghívott vendég és előadó. Nem maradhatott el a körtés és diós sütik megmérettetése sem, melyen hagyományos és különleges receptek versengtek egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!