Hírek

2017.05.10. 10:28

Hatmilliós drogfogás: három férfit kapcsoltak le a veszprémi rendőrök (videóval)

A veszprémi rendőrök összehangolt akció során 1225 db ecstasy tablettát, 2093,9 gramm amfetamin származékot és 44,8 gramm marihuánát foglaltak le, amelyeknek az utcai forgalmi értéke mintegy 6 millió forint.

Leitner Vera

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást H. István 51 éves ajkai, B. Dávid 21 éves veszprémi és B. Sándor 52 éves devecseri lakosok ellen.

A Veszprém és Békés megyei rendőrök összehangolt akció során fogták el a három férfit, akik az elmúlt hónapokban rendszeresen értékesítettek kábítószert különböző személyeknek.

A nyomozók a gépjárművek átvizsgálása és házkutatások alkalmával összesen 1225 db ecstasy tablettát, 2093,9 gramm amfetamin származékot, 44,8 gramm marihuánát, mérlegeket, több mint másfél millió forintot és 1000 eurót meghaladó készpénzt foglaltak le.

H. Istvánt, B. Dávidot és B. Sándort a Veszprém megyei rendőrök - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt.

Frissítés:

Nagyjából ezerkétszáz ecstasy tablettát, valamivel több mint két kilogramm amfetaminszármazékot és negyvennégy gramm marihuánát foglaltak le a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai április végén, egy két megyére kierjedő ügy kapcsán, derült ki a szerdai sajtótájékoztatón a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Április 26-án Ajkán két kábítószer-kereskedőt fogtak el a kora délutáni órákban a Veszprém megyei rendőrök, egy 51 éves ajkai és egy 21 éves veszprémi férfit. Az ezt követő gyors adatgyűjtésnek és -feldolgozásnak köszönhetően négy órán belül, Békés megyében további két kábítószer-terjesztőt fogtak el az ottani rendőrök.

–  A feldolgozott adatok alapján, három napon belül Devecserben történt még egy elfogás, egy ötvenkét éves helyi férfit vettek őrizetbe a rendőrök, aki Hollandiából hozatta be és árulta a kábítószereket – mondta el Baráth Attila rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető.

A terjesztésre szánt áru kereskedelmi értéke közel hat millió forint, a házkutatások során a kábítószerek mellett másfél millió forintot és közel ezer eurót foglalt le a rendőrség, továbbá mérlegek és a kábítószer-terjesztői tevékenységhez tartozó eszközök kerültek elő.

– A kábítószer egy komoly társadalmi probléma az egész országban – mondta el Pogány Péter rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese. – Hosszú, alapos megelőző nyomozás eredménye volt a több részletben történő, nagymennyiségű kábítószer-lefoglalás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!