Hírek

2017.06.02. 12:22

Hatalmas teve érkezett a Veszprémi Állatkertbe

Az állatkert teveállománya a szerdai napon három új lakóval bővült.

Molnár Sándor

Gondos előkészítés után két hím és egy nőstény érkezett Dániából a Ree Park Safari-ból egy speciális állatszállító járművel. A hosszú utazás alatt a szállítók folyamatosan figyelték a tevéket, és rendszeresen megálltak pihenni az állatok jólétének érdekében.

Elsőként a 9 éves hím teve lépett ki a speciális szállító járműből, aki eleinte óvatosan vette szemügyre új otthonát. Impozáns, világos színű megjelenésével, hatalmas termetével európai viszonylatban is ritkaságnak számít a közel 700 kilós állat. Ezután társai a 2016 tavaszán született hím és a nőstény kicsalogatása is zökkenőmentesen zajlott.

Fotó : Veszprémi Állatkert

A kétpúpú tevék közkedvelt állatkerti állatok különleges megjelenésük miatt. A teve kiválóan alkalmazkodik a szélsőséges életkörülményekhez, mivel télen a -30, nyáron pedig a +40 Celsius fokot is képes elviselni. A közhiedelemmel ellentétben, púpjaiban nem vizet, hanem zsírt raktároz, melyből energiát képes nyerni a hosszú vándorlások alatt.

Az immáron kilencfősre bővült kétpúpú tevekaraván a Veszprémi Állatkert Gulya-dombi területén az Afrika szavanna kifutó mellett tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!