Hírek

2017.08.17. 19:43

Hatalmas sikert aratott a II. Bitva-parti

NYÁRÁD Bánhatja, aki lemaradt: több ezren fordultak meg a II. Bitva-partin, mely a rendezvény három napja során igazi programdömpinggel szórakoztatta a résztvevőket.

Polgár Tibor

A Bitva-parti névre keresztelt kulturális találkozót 2016-ban hívta életre a nyárádi önkormányzat, hogy közös rendezvényt szervezzen a névadó patak menti 12 település számára. A nagyszabású, háromnapos eseménybe beleillesztették a házigazda község falunapját és búcsúját is, az igazán változatos programkínálat felsorolására pedig kis túlzással egy egész újságoldal sem lenne elég. Ez persze nem is célunk, de azért címszavakben megemlítünk néhányat a jó néhány zenés, táncos, énekes színpadi műsor és kísérőprogram közül. Színpadra állt például Soltész Rezső, a Füred Dixieland Band, valamint felléptek a Csiliznyárádról, Nyárád felvidéki testvértelepüléséről érkezett operetténekesek, akik előadásuk végén a közönséggel közösen énekelték el a Székely himnuszt. Emellett volt például vidámpark, gépkiállítás, kirakodóvásár, helyi termékek bemutatója.

A Nyárádi Dalárda cigány dalokkal állt színpadra Fotó: Nyárádi önkormányzat

- Hatalmas munka volt megszervezni ezt a háromnapos rendezvényt, de megérte, mert több ezren megfordultak a Bitva-partin, minden programot nagy érdeklődés kísért. Most a Bitva menti településeknek a fele képviseltette magát, ami előrelépés az előző évhez képest. Bízunk benne, hogy hamarosan mind a 12 község jelen lesz a soron következő rendezvények legalább valamelyik részén. Ugyanis az nem kérdés, hogy a Bitva-parti jövőre folytatódik - nyilatkozta a Naplónak Pajak Károly, Nyárád polgármestere.

Megtudtuk tőle, az esemény főzőversenye szintén igencsak népszerűnek bizonyult, összesen 20 csapat indult el a gasztronómiai megmérettetésen. A változatos étkek között a pörköltfélék vitték a prímet, de főztek például cigánylecsót is. - A csapatok 180 kilogramm húst készítettek el, amit a zöldségekkel együtt a nyárádi önkormányzat biztosított. A szakácsok tudására nem lehetett panasz, minden étel elfogyott az utolsó falatig. A zsűri kilenc arany, öt ezüst és négy bronz minősítést, illetve két különdíjat osztott ki. Itt mindenki győztes volt - jegyezte meg Pajak Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!