Hírek

2017.06.26. 15:25

Hatalmas fejlesztések a badacsonytomaji strandokon

BADACSONYTOMAJ - A város mindhárom strandja jelentős változás, megújulás előtt áll. A kivitelezések az év végére elkészülnek.

Tóth B. Zsuzsa

A Magyar Turisztikai Ügynökséghez a Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kft. pályázott, a támogatások segítségével évek óta aktuális felújítások készülnek el. A kivitelezések augusztus huszadikától indulhatnak és november elejére elkészülhetnek.

A három fürdőhely közül talán a badacsonyi strandon lesz a leglátványosabb a változás, ott 40 milliós összegből a három régi retró büfé helyére két új büfé épül. Kapcsolódva a 612 milliós Zöld város projekthez, új bejárati épület is készül.

A badacsonytomaji strandon a pénztárépület tetőszerkezetét kicserélik, a lidó fölé a vízbe és a homokos részre is napvitorlákat helyeznek el   Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Továbbá a városközpont strandján szinte az egész építménysor megújul. A badacsonytomaji strandon 32 millió forintból a hozzávetőlegesen negyven éve épült vizesblokk helyére ugyanakkora, téliesített épület készül a meglevő épület alapjaira. Továbbá a pénztárépület tetőszerkezetét kicserélik, a pénztár köré pergola épül. A lidó fölé a vízbe és a homokos részre is napvitorlákat, árnyékolókat helyeznek el.

A üzemeltetésre kiadott Bányász strandon 27 millióból készül el egy új, akadálymentes vizesblokk, és a már meglevő raktárt, valamint egy büfét magában foglaló épület felújítása is belefér a keretbe. A 71-es út átfúrásával csatlakozik majd a strand a városi szennyvízvezetékhez átemelővel. Térburkolt sétány épül, emellett megújul a játszó-
tér is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!