Hírek

2017.05.19. 16:56

Hasznos képzés védőnőknek Veszprémben

Veszprém - A szoptatási ismeretek legfrissebb tudományos eredményeiről rendeznek négy alkalomból álló tanfolyamot a megye védőnőinek az ajkai Magyar Imre Kórház szervezésében.

Marton Attila

A jövő héten záruló húszórás tanfolyamot a négy májusi pénteken tartják a Csolnoky Ferenc Kórházban, tájékoztatta lapunkat Kovács Ágnes, a Magyar Imre Kórház csecsemő-gyermekorvosa. A képzés másik előadója Bressel-Klein Annamária védőnő.

A szakorvos elmondta, az oktatás anyagának összeállításakor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szülészeti intézményeknek készült anyagát vették alapul. Hozzátette, a terhesgondozásban a legfontosabb szerepet a védőnők töltik be, ezért is lényeges, hogy naprakész információkkal  segíthessék az anyukákat, akiknek a doktornő szerint nehéz tájékozódniuk a szoptatásról megjelenő számos téves információ miatt. Kovács Ágnes megjegyezte, a szoptatás fontos szerepet játszik a csecsemő és az anya egészségében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!