Hírek

2016.05.26. 13:19

Hamis jövedelemigazolással vett fel banki kölcsönt

Egy nő valótlan tartalmú okirattal igényelt banki kölcsönt még 2013-ban. Az ügyben 2016 márciusában indult nyomozást vádemelési javaslattal zárta le az Ajkai Rendőrkapitányság.

A nyomozás során megállapított adatok alapján 2013. november 15-én egy 43 éves ajkai nő úgy igényelt egy helyi bankfiókban személyi kölcsönt, hogy nem állt szándékában a kifizetett kölcsönt a hitelező bank részére visszafizetni, a törlesztési kötelezettségének egyáltalán nem tett eleget. A gyanúsított az ügylethez szándékosan valótlan tartalmú munkáltatói jövedelemigazolást használt, ehhez az akkori munkáltatója részéről egy 46 éves veszprémi nő segítette hozzá, aki azt a valósnál nagyobb kereseti összeggel állította ki.

Az ügyben csalás bűntett és hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást az Ajkai Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztálya a napokban befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!