Hírek

2016.02.21. 13:12

Halálra marta a nőt a kutya

Sajnos már nem lehetett segíteni azon a 65 éves asszonyon, akit szombaton kutya támadott meg Nádasdladánynál – közölte Horváth István, a Veszprém megyei mentőszolgálat mentésvezetője. Úgy tudjuk, egy pitbull fajtájú kutya ment neki a nőnek egy tanyán.

Kovács Erika

A helyszínre a várpalotai mentők mentek, de a nő olyan súlyosan megsérült, hogy mire kiérkeztek, meghalt.

Információnk szerint a kutya gazdája egy várpalotai férfi, akivel később tudunk beszélni.

Szabó Éva várpalotai állatvédő az esetről érdeklődésünkre elmondta, a kutya gazdáját régóta ismeri, mindig is állattartással foglalkozott. Az asszony, akinek a kutya szombaton nekiment, a szomszédos tanyán élt. Szabó Évának a környékbeliek az eset kapcsán azt mondták, az asszony gyakran céltalanul sétált a környéken, kiabált, köveket dobált.

Szabó Éva elmondta még, tudomása szerint a pitbull a tanyán nőtt fel, évek óta tacskóval, lovakkal és szarvasmarhákkal él együtt, oda gyakran mennek idegenek is, és még senkit soha nem támadott meg a kutya. Sőt, Szabó Éva tudomása szerint mindenkit nagy barátsággal fogadott.

Hogy most mi történhetett, azt még nem lehet tudni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!