Hírek

2016.05.29. 11:18

Halálos motoros baleset Gyulafirátótnál (frissítve)

Meghalt a motoros, akit baleset ért vasárnap kora délután Gyulafirátótnál, úgy tudjuk, két motoros és egy személygépkocsi ütközött össze.

Kovács Erika

Teljes útzár és nagy torlódás van. Mint megtudtuk, a balesetnek több sérültje is van.

FRISSÍTÉS: A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint vasárnap 12 óra 40 perc körüli időben a 82-es számú főút 4. kilométerszelvényénél egy személygépkocsi és több motoros ütközött. Az egyik motorkerékpár vezetője a helyszínen életét vesztette. Az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. A rendőrök a forgalmat Kádárta belterületén át terelik.

A katasztrófavédelem elsődleges információi szerint az autóban négyen, a két motorkerékpáron pedig hárman utaztak. Az ütközés következtében egy ember életét vesztette és többen megsérültek, ezért őket a mentők ellátják.

Balatonakarattyánál is történt egy baleset, busz és személyautó ütközött össze.

Ugyancsak baleset történt Szabadságpusztánál, itt két autó karambolozott.

FRISSÍTÉS: Női motoros halt meg

Szörnyű volt, amit  láttam! Ezt mondta Tujder Zoltánné, aki a baleset helyszínével szemben levő házban lakik, a kertjében dolgozott, amikor hatalmas csattanásokra lett figyelmes vasárnap.

- Rohantam ki az úthoz, mert itt sajnos több baleset is történik, gondoltam, itt az újabb, kezemben telefonnal, láttam, amint egy Audi vezetője jött le az útról, az árok felé, úgy láttam, a sofőr sértetlenül szállít ki az autóból.  Amit aztán a fűben láttam, azt nem lehet elmondani! – szörnyülködött rémülten a történtek hatása alatt, és azonnal hívta a mentőket. - Borzalmas volt látni a néma csendben, hogy három ember, három nő fekszik a fűben mozdulatlanul, köztük egy nagyon fiatal lány, aztán percek múltán megérkezett a mentő és helikopter is jött – mutatott a tragédia felé az asszony, ahol roncsok, motoros felszerelések fekszenek mindenfelé a fűben.

- Egy túrán motoroztunk, a Balatonhoz akartunk menni együtt, a többiekkel – ezt mondta a fűben ülve, magába roskadva egy motoros fiatalember, aki együtt motorozott a konvojjal. Hozzátette, aztán azt lehetett látni, hogy egy Audi hirtelen kiugrik a velük szemben érkező kocsisorból, ő is alig tudta elrántani a kormányt, hogy ne ütközzön neki az autónak – utalt az esetre a tatai fiatalember.

Gaál Csaba megyei rendőrségi szóvivő közölte,  öt motoros egymás után haladt a 82-es főúton Zirc felől Veszprém irányába,  már elhagyták Gyulafirátótot, amikor szemből, tíz autóból álló konvojból egy Audi eddig ismeretlen okból áttért a másik, vele szemben levő sávba, amikor ott nekiütközött a negyedik és ötödik motorosnak. A negyedik motor 41 éves győri sofőrje a helyszínen meghalt, utasát egy nőt, mentőhelikopter vitte a győri kórházba. Az ötödik motor női vezetőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Az Audit egy 19 éves győrújbaráti férfi vezette.

A helyszínen a veszprémi tűzoltók áramtalanítottak – tudtuk meg Csépányi-Barci Petra megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

A mentőszolgálattól úgy tudjuk, a motoros konvojban haladó egyik motoros, az elhunyt nő fia próbált segíteni édesanyának a balesetnél. Információnk szerint az ütközésben a nő mögött 20 éves lánya ült, akit végtag és koponyasérüléssel vitt a mentőhelikopter a győri kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!