Hírek

2016.10.21. 18:25

Halálkerék és fókashow - Igazi cirkuszt rendeztek!

A Magyar Nemzeti Cirkusz, az ország legnagyobb utazó cirkusza évente új műsorral és szenzációkkal készül turnéjára.

Leitner Vera

Idén sincs ez másként, vasárnapig mindennap látványos előadásokkal várja a veszprémi közönséget a társulat, mely idén a Nemzetközi Cirkuszfesztivál című produkciót hozta el.

Fókák, légtornászok, zsiráfok, lélegzetelállító, ijesztő mutatványok, lovas akrobaták - a produkciók nem akarnak elfogyni a Magyar Nemzeti Cirkuszban. A Richter artistacsaládhoz tartozó cirkuszt 1995-ben alapította id. Richter József, 2013-ban fia, ifj. Richter József vette át az irányítását, a világ legfiatalabb cirkuszigazgatójaként. Az igazgató maga is fellép lovas akrobatacsoportjával, a díjnyertes Richter-csoporttal, melynek tagjai a 2014-es X. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon elnyerték az Arany Pierrot-díjat, melyet a fesztivál húsz éve alatt abban az évben először vehetett át magyar csapat.

 

Az idei show-ban is megmutatkozik a társulat komoly szakmai tudása, sokszínűsége. Tevék, zebrák, lámák és lovak mellett zsiráfok és fókák is feltűnnek az előadásban, ügyes, mókás trükkökkel szórakoztatva a közönséget. Képet kapunk arról a mély, mégis fesztelennek tűnő koncentrációról, mely a légtornászok és artisták munkáját kíséri. Így lesz a vakmerőség és a lehetetlen határait feszegető The Gerlins kolumbiai artistacsoport műsora az izgalmaktól valóban lélegzetelállítóvá, miközben a kötélen, majd a forgásban lévő dupla halálkeréken keresik az egyensúlyt. Az elmaradhatatlan bohóc régimódisága szinte a vattacukorral és dobpergéssel együtt tartozik hozzá a cirkusz retró bájához, ám talán pont ezért, klasszikus tréfái mellett is képes az egész sátornyi közönséget nevetésre fakasztani zenés és zsonglőrmutatványaival.

Az előadás szerves része az élőzene, akárcsak a cirkuszművészethez hozzátartozó alapos technikai felkészültség, mely egy ekkora utazócirkusz kapcsán komoly munkálatokat kíván. Ám a show gördülékenysége ugyancsak meggyőző: a néző minden szempontból lenyűgöző élményben részesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!