Hírek

2017.07.26. 11:25

Hála és örömkönnyek – jó helyre került olvasóink adománya

Nádasdladány, Várpalota – Május vége óta gyűltek a felajánlások a nehéz körülmények közt élő, nyolcgyermekes Kerepesi család részére a Napló által meghirdetett adománygyűjtő akcióban. Lapunk olvasói hatalmas támogatást, s egyben új lehetőséget adtak a decemberben szerencsétlenül járt családnak az újrakezdéshez.

Leitner Vera

Legutóbbi ottjártunkkor még csupán egy szobát sikerült lakhatóvá varázsolniuk önerőből a nádasdladányi házban: ekkor ebben éltek mind a tízen. Kiderült, a teljes vízcsőrendszert, a beázó tetőt is fel kellene újítani, s a nagy munkálatok még hátra vannak.

Ám a tavaly december óta egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő Kerepesi család szerdán végre valódi örömhírt és jelentős segítséget kapott. Ekkor adta át a Napló főszerkesztője, Néző László a családnak az elmúlt hetekben összegyűlt hárommillió-hatszáznegyvennégyezer forintot, melyet olvasóink ajánlottak fel a lap által meghirdetett adománygyűjtő akcióban. Kerepesi László, felesége, Krisztina, valamint gyermekeik először nem merték elhinni, hogy a bajban valóban ilyen jelentős támogatást kaptak számukra ismeretlen emberektől, akikben ennyi a segítőkészség, a jóindulat.

– Alig jutok szóhoz – mondta Krisztina saját és gyermekei könnyeit törölgetve, akik örömükben maguk is sírva fakadtak a váratlan adomány láttán. – Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki bármivel, bármilyen módon is segített nekünk. Álmodni sem mertem volna, hogy ekkora segítséget kapunk – tette hozzá Krisztina.

Kerepesiék eredeti otthona, mely Várpalota mellett a Csákányhíd-dűlőn állt, tavaly decemberben, ismeretlen eredetű tűzben vált a lángok martalékává. A család ekkor a várpalotai önkormányzat által felajánlott kétszobás bérlakásba költözött, ám ezt idén június végéig el kellett hagyniuk, a nyolc kisgyermekkel együtt. Akkor a Várpalota önkormányzata által létrehozott Egy Mosolyért Alapítványnál a részükre a tűzeset óta gyűjtött adományból vásárolták a nádasdladányi kis házat, mely végre biztos pontot jelentett, ám a törlesztőrészletek és a felújítási költségek tovább terhelték a nyolcgyermekes családot.

A most átadott adomány végre megnyugvást jelenthet a gyötrelmes hónapok után Kerepesi Lászlónak és Krisztinának, akik a felajánlások révén nemcsak új lehetőséget, de új erőt is kaptak, hogy ismét valódi otthont teremtsenek családjuk, gyermekeik számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!