Hírek

2016.10.28. 20:55

Hadisírokat gondoztak a középiskolások

Veszprém - A közösségi szolgálat keretein belül hadisírok gondozásán vettek részt a középiskolás diákok pénteken az Alsóvárosi temetőben.

Heffler Péter

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központja és a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató halottak napja alkalmából hadisírgondozói munkanapot tartott pénteken, melyen délután a Mártírok útján lévő Alsóvárosi temetőben várták a 9-12. évfolyamos diákokat.

A veszprémi Alsóvárosi temetőben az iskolai közösségi szolgálat keretében Horváth Klaudia, Kovács Dóra, Szelthoffer Anna és Bóta Viktória, a Padányi iskola diákjai gyűjtik a falevelet Fotó: Balogh Ákos

A program célja, hogy a 2016–2017-es tanévtől kötelező ötvenórás közösségi szolgálatot hadisírok gondozásának keretein belül is végrehajthassák a diákok, ezáltal is erősebbre fűzve a honvédség és a társadalom kapcsolatát, valamint a honvédelmi nevelést elősegítve. A programot szervező Magyar Honvédség kiemelte, hogy a hadisírok gondozása nemzeti és nemzetközi ügy, az elhunyt hősök emlékének ápolása nemes, tiszteletre méltó feladat, az életüket áldozó bajtársaknak jár a végtisztesség, hogy méltó helyen nyugodhassanak. Hazánk történelmének ismeretéhez, tiszteletéhez hozzátartozik a hősi halottak nyilvántartása. Azt is elmondták, szeretnék, ha a közösségi szolgálathoz minél többen csatlakoznának, és a pénteki közel százfős létszám tovább növekedne. A Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakközépiskolája és a Lovassy László Gimnázium már aláírta az együttműködési megállapodást. Várható még a Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, a Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma, a Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Általános Iskola, a Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégium, a Türr István Gimnázium és Kollégium, a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája, a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium csatlakozása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!