Hírek

2012.08.01. 16:41

Habsburg György elnök a megyébe látogatott

Veszprém – Bármely katasztrófahelyzetben, bármely szituációban, amikor segítségre van szükség, a Vöröskereszt jelen van, elvégzi az adományok gyűjtését, megszervezi és lebonyolítja a szétosztást.

Varga Domokos Péter

Erről Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei irodájában tartott sajtótájékoztatón beszélt dr. Búzási István. A Vöröskereszt megyei elnöke hangsúlyozta, a szervezet úgy oldja meg az adományok szétosztását, hogy valóban azok kapják meg, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Az aktív korában orvosként praktizáló Búzási István szólt arról, nagyon örül neki, hogy nyugdíjasként hasznos dolgokat tehet, ettől boldogabb lett az élete.

Magam is önkéntes voltam, ezért is szeretném látni, hogy egy helyi tagszervezet mivel foglalkozik, milyen nehézségekkel küzd – erről Kardos István, a Magyar Vöröskereszt új főigazgatója beszélt. Elmondta, a nap folyamán ellátogatnak Kapolcsra és Taliándörögdre, ahol megtekintik a véradást, illetve egy, a Vöröskereszt fenntartásában működő intézményt is.

Elnökségem nyolc éve alatt többször jártam már Veszprémben, különösen emlékezetes a 2010-es vörösiszap-katasztrófa – idézte fel az eddigi látogatásokat Habsburg György. A Magyar Vöröskereszt elnöke úgy értékelte, a vörösiszapömlés következményeinek felszámolásában szervezetük kiemelkedő munkát végzett. Önkéntesei révén a Vöröskereszt mindenütt jelen van az országban, azért tud hatékony lenni, a munka jelentős része vidéken történik.

Meg kell szólítani a gyerekeket, a diákokat, az egocentrikus világ ellenére bennük még megvan a hajlandóság az önkéntes munkára – vélte Kerper Péter, Magyar Vöröskereszt országos vezetőségi tagja. Aki ebben az életkorban részt vesz az önkéntes munkában, arra a környezete – elsősorban az egészségügy terén - a későbbiekben is számíthat – fogalmazott Kerper Péter.

 

A szervezetet két irányba kívánjuk fejleszteni: egyrészt a nyugdíjasokat szeretnénk bevonni – ezt Dobos Ágnes, a Vöröskereszt megyei igazgató hangsúlyozta. Értékes, aktív tevékeny emberek vonulnak nyugdíjba, akik hatékony munkára képesek, ha lehetőséget kapnak rá, ezt a meglévő kapacitást szeretné kihasználni a Vöröskereszt. A másik irány a fiatal korosztály, az elkövetkezendő időben az Ifjúsági Vöröskeresztet kívánják megerősíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!