Hírek

2015.06.30. 17:39

Gyógyítók ünnepe - Elismeréseket adtak át a Semmelweis-napon

Több elismerést is átadtak az egészségügyi dolgozók legnagyobb ünnepe, a Semmelweis-nap alkalmából.

Marton Attila

Farkas Mária Felícia házi gyermekorvos kapta a Perlaky-díjat. Az elismerést Porga Gyula polgármester adta át a Dubniczay-palotában rendezett ünnepségen. A városvezető köszöntőjében kiemelte, az egészségügyben dolgozók munkája a bizalmon alapul. Hozzátette, a veszprémiek büszkék lehetnek a háziorvosaikra, a kórházban dolgozókra, ápolókra, védőnőkre. Felidézte, a Perlaky Józsefről elnevezett díjat 2001 óta ítéli oda a város közgyűlése az egészségügy területén kiemelkedő érdemeket szerzett személyeknek.

A díjazott 1988 óta dolgozik Veszprémben, munkájára a kiszámíthatóság és a pontosság jellemző, hangzott el a laudációban. A rendezvényen a Magyar Örökség aranykorona jelvényeit vehették át a fennállásának századik évfordulóját idén ünneplő védőnői szolgálat munkatársai.

A Csolnoky Ferenc Kórház Semmelweis Ignác születésének 197. évfordulója alkalmából tartott ünnepségén csaknem negyven elismerést adtak át. Az év szakdolgozója díjat Máté Zoltánné, a Szülészet-nőgyógyászati Osztály szülésznője kapta. Csolnoky-emléklapot vehetett át Berényi Édua és Kiss József gyermekkardiológus. Rácz Jenő, az intézmény főigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, a 2007-2014 közötti európai uniós fejlesztési ciklusban valamennyi beadott pályázatuk nyert, ennek köszönhetően mintegy tizenkét milliárd forintnyi fejlesztés valósulhatott, illetve valósul meg. A főigazgató másodfőorvossá nevezte ki Tuboly Csabát, a Fül-orr-gégészeti osztály adjunktusát, míg Gál Béla, Merényi Adrienn, Molnár Szilvia, M. Tóth Melinda és Szabó Zsuzsanna adjunktusi kinevezést kapott. Az intézmény tizenkilenc dolgozója – köztük főorvosok, adjunktus, csoportvezetők, asszisztensek, betegszállító és szakápoló – igazgatói dicséretben részesült.

Az ünnepségen a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Veszprém megyei szervezete Semmelweis-díját Csomainé Karakas Beáta, az Ideggyógyászat és Agyérbetegségek osztály ápolóját, elektrofiziológiai szakasszisztense vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!