Hírek

2017.01.19. 15:39

Gyilkosság Várpalotán - Miért kellett meghalnia a fiatalembernek?

Veszprém - Többször elsírta magát Katalin, az áldozat nővére, aki aztán ki is ment a tárgyalóteremből csütörtökön, amikor az egyik tanút hallgatta meg a bíróság. Halált okozó testi sértés a vád B. Z. és társai ügyében, amit Pfeifer Péter tanácsvezető bíró tárgyalt a Veszprémi Törvényszéken.

Kovács Erika

Az ügynek három vádlottja van, az elsőrendű B. Z., akinél a védelem indítványára megszüntette a házi őrizetet a bíróság, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, a másodrendű B. K. házi őrizetben marad, illetve a harmadrendű Ny. B., aki egy másik ügy miatt már büntetését tölti.

A főügyészség az elsőrendű vádlottal szemben, aki a cselekmény elkövetésekor még büntetlen előéletű volt, valamint a büntetlen előéletű másodrendű vádlottal szemben határozott ideig tartó, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A főügyészség indítványozta továbbá a többszörösen büntetett előéletű harmadrendű vádlottal szemben határozott ideig tartó, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, mindhárom vádlottnál a közügyektől való eltiltást, és a bűnügyi költség megfizetését.

Pfeifer Péter tanácsvezető bíró, az ülnökök, valamint az ügyvédek a tárgyalóteremben, a Veszprémi Törvényszéken Fotó: Kovács Erika

A vádirat többek között rámutatott, 2015 november 28-án, 3 óra körül az ittas állapotú három vádlott ismerőseik társaságában egy településen az utcán sétált, amikor elment mellettük L. A. sértett. Ekkor a harmadrendű vádlott kiáltotta: „Itt van ez a köcsög!”. Az elsőrendű vádlott a sértett után kiáltott, hogy álljon meg, de a férfi tovább ment. A három vádlott a sértett után szaladt, majd utolérték. Az elsőrendű vádlott megütötte a férfit, aki elesett, majd mindhárom vádlott a már földön fekvő férfi fejét, testét többször megrúgta. Az elsőrendű vádlott barátnője, B. A. sikertelenül próbálta barátját a bántalmazástól visszatartani. Miután a sértett a bántalmazástól eszméletét vesztette, a három vádlott a közepesen ittas férfit a járdán hagyta, mentőt nem hívtak hozzá. A három vádlott csatlakozott egy társasághoz, és egy szórakozóhelyre ment. November 28-án, 3 óra után járókelők vették észre, hogy egy férfi a járdán fekszik, ezért a mentőket hívták, akik a férfi újraélesztésénél életjeleket nem észleltek. Mellkaskompresszió mellett a veszprémi kórházba szállították, ahol a férfi 2015. november 28-án, öt óra előtt néhány perccel meghalt.

A vádlottak védői: Bíró Barna (hátul), az első-,  Csákvári Tamás a másod-,  és Marton Zsombor ügyvéd a harmadrendű vádlott védője

A csütörtöki tárgyaláson tanúkat hallgatott meg a bíróság. Sz . P. azt mondta, ő a bántalmazástól negyven méterre állhatott, két napja fenn volt már, 10-12 üveg sör megivott, így nem emlékszik pontosan arra, ki, mikor ütött. Bíró Barna az elsőrendű vádlott ügyvédje azt mondta, az említett okok miatt a tanú  vallomása nem lehet tényszerű.

Az ügyről korábban megírtuk, a harminc év körüli férfit ismerősei dolgos, segítőkész embernek ismerték. Rendes szülei voltak, akik már nem élnek. A férfi több műszakban dolgozott egy székesfehérvári gyárban, egyedül élt albérletben. Egy fiatal nő utalt rá, jó barátjuk volt a fiatalember, összejártak vele, segített nekik, amiben csak tudott, nagyon sajnálták, és mélyen megrázta őket, ami történt. Az ügy tárgyalását áprilisban folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!