Hírek

2015.11.29. 07:13

Halálra vertek egy férfit Várpalotán (Frissítve)

Belehalt sérüléseibe az a harminc év körüli férfi, akit bántalmaztak szombat hajnalban Várpalotán és feltehetően emiatt halt meg.

Kovács Erika

A férfi ismerőseit megrázta az eset, mert rendes, dolgos embernek ismerték.  A rendőrség az eset kapcsán három férfit vett őrizetbe és büntetőeljárást indított halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Erről a szórakozóhelyről ment ki a férfi, ezután összeesett egy közeli bank épülete előtt.

Úgy tudjuk, egy székesfehérvári koncerten járt szombaton este a férfi, majd betért egy várpalotai szórakozóhelyre, ahol híreink szerint hévégén gyakran járt, de mindig békésen viselkedett, aztán a közelben levő bank épülete előtt, ahol egy több tagú társasággal járt vélhetően dulakodás miatt összeesett és a kórházba szállítás után meghalt.

- Mindig mondtam neki, ne kötekedjen, mert ennek még rossz vége lehet! – mondta neve mellőzésével egy férfi, az elhunyt ismerőse egy buszmegállóban. Mint mondta, a fiatalembernek rendes szülei voltak, akik már nem élek, testvérei is dolgosak, tisztességesek, őt is szorgalmas embernek ismerte, több műszakban dolgozott egy székesfehérvári gyárban, amúgy egyedül élt egy albérletben. Hétvégén, amikor italozott kicsit, akkor „hergelt másokat”. Amúgy nagyon sajnálom, nem ezt érdemelte! – jegyezte meg a férfi.

Szabó Istvánné: a bankkal szemben levő épületben lakik és szombatra virradóra hajnali fél egy körül arra ébredt fel, hogy egy két-három tagú társaságban azt kiáltják: „menj a francba!”

- Menj a francba! – ezt hallottam úgy hajnali fél egy körül, amire fel is ébredtem – ezt már Szabó Istvánné közölte érdeklődésükre, aki azzal a bankkal szemben lakik, ahol a férfi összeesett. Az asszony két-három tagból álló társaságra lett figyelmes az ablakából, aztán részleteket már nem látott. Mint mondta, hétvégén gyakoriak a mostanihoz hasonló hangoskodások a közelben levő szórakozóhelyek miatt, így nem tulajdonított különösebb jelentőséget az esetnek. Csak később tudta meg, milyen tragédia történt, amin nagyon megdöbbent, és felháborítónak tartja, hogy ilyesmi előfordulhat. Ebben a házban egy férfi neve mellőzésével arról beszélt, hogy mentőautókat és rendőr kocsikat látott éjszaka, meg azt, hogy valakit betettek az egyik mentőbe.

Csendes Tamás: a férfi ismerőse azt mondta, egy hete még együtt voltak egy programon.

- Jó barátunk volt a fiatalember, összejártunk, segített, amiben tudott, nagyon sajnáljuk, mélyen megrázott minket, ami történt – mondta könnyes szemmel Csik Anikó, a lépcsőházban, ahol a férfi is albérletben lakott. A nő állította, mindenki kedvelte jó természete, segítőkészsége miatt. Szombaton kis híján együtt mentünk a koncertre – jegyezte meg az asszony. Csendes Tamás, az elhunyt férfi ismerőse a lépcsőházban a lépcsőn ülve mélyen megrendülve mondta, egy hete még együtt voltak egy programon. Utalt rá, reméli, van a banknál térfigyelő kamera, amiből kiderül, mi történt.

Csik Anikó, a házban, ahol a férfi albérletben lakott, elmondta: – Rendes, tisztességes ember volt, jó barátunk, összejártunk, nagyon sajnáljuk.

Somlai Artúr, a megyei mentőszolgálat mentésvezetője a történtekről kiemelte, szombaton hajnali fél négykor érkezett hozzájuk a jelzés, hogy  egy férfi a földön fekszik a városban közterületen. Azonnal ment hozzá egy mentő gépkocsi, megkezdték a férfi újraélesztését, akin fejsérülést láttak, és kevés életjelet mutatott, majd ment egy eset kocsi is. Folytatták az újraélesztést a sérültnél, aztán folyamatos mellkas kompresszió mellett a veszprémi kórház intenzív osztályára szállították.

Somlai Artúr megyei mentésvezető: – Alig mutatott életjelt, amikor kórházba vitték a férfit

A férfi a kórházban elhunyt.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) közölte: a rendőrség elfogott három várpalotai lakost, akik a gyanú szerint bántalmazták azt a férfit, aki kórházba szállítás után meghalt. A jelenlegi adatok szerint november 28-án hajnalban Várpalota egyik utcájáról a mentőszolgálat kórházba szállított egy sérült férfit, aki még aznap elhalálozott. Gyanú merült fel arra, hogy az elhunytat a halála előtt bántalmazták. A VMRFK bűnügyi osztálya büntetőeljárást indított halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt és elfogott három várpalotai lakost. A  42 éves B. K., a 28 éves Ny. B. és a 24 éves B. Z. gyanúsítottkénti kihallgatásán a bántalmazást elismerte. Az elkövetőket őrizetbe vették. A további büntetőeljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!