Hírek

2016.07.25. 16:29

Gyergyószentmiklósi gyerekekkel találkozott Herczegh Anita

Zánka - A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyergyószentmiklósi Szent Anna gyermekotthonából érkezett gyerekeket látogatott meg a köztársasági elnök felesége hétfőn az Erzsébet Üdülőközpont és Táborban.

Kekk Sára

Kitörő örömmel, mondhatni régi ismerősként köszöntötték a gyerekek Herczegh Anitát az Erzsébet Üdülőközpont és Táborban, ami nem is meglepő, hiszen alig több, mint egy hónapja látogatta meg őket a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthonban a köztársasági elnök felesége.

Az időjárás elmosta a mai programban szereplő sárkányhajózást és vízimentő-bemutatót, így Anita asszony a gyerekekkel Bogárháton címmel interaktív foglalkozáson vett részt, amelyen számos érdekességet tanulhattak meg a gyerekek az ízeltlábúakról, valamint egy botsáskát is a kezükbe vehettek.

A 6-16 év közötti gyerekek egy meghívásos pályázat keretében érkeztek Zánkára és ebben az időszakban, az úgynevezett általános tábori programokon vesznek részt. Ez azt jelenti, hogy a Balaton partján együtt nyaralnak az itt tartózkodó, körülbelül 1800 gyerekkel, és velük közösen olyan programokba kapcsolódhatnak be, mint a Ki mit tud? vetélkedő, a vízi sorverseny, a Tábori Olimpia, vagy éppen az esti koncertek, színházi előadások.

Herczegh Anita a helyszínen elmondta, hogy a gyergyószentmiklósi gyerekek már negyedik alkalommal juthattak el Erzsébet-táborba, amelynek az a legfontosabb célja, hogy az ide érkező gyerekeknek életre szóló élményekben legyen részük, mert onnan jöttek, ahol a megélhetés is nehéz, nemhogy egy balatoni nyaralás költségeinek előteremtése.

- Nagy öröm és megtiszteltetés a számunkra, hogy Anita Asszonyt negyedszer köszönthettük a zánkai Erzsébet-táborban. Az általa meglátogatott csoport tagjai a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthonból jöttek – ez az otthon a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondoskodásában áll, amit Böjte Csaba ferences rendi szerzetes alapított. A 19 gyermekből és két kísérőből álló csoport vasárnap érkezett Zánkára, és összesen 6 napot töltenek nálunk – mondta Szabó Eszter Judit, az Erzsébet Táborok kommunikációs igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!