Hírek

2016.09.24. 08:33

Gyerekek üzentek az autósoknak: vigyázzanak jobban a gyalogosokra és a kerékpárosokra

Tapolca - Kerékpár alakzatba állva hívták fel a gyerekek az autósok figyelmét a biztonságosabb közlekedés fontosságára.

Tóth B. Zsuzsa

Az Európai Mobilitási Hét programjait idén is a Csermák József Rendezvénycsarnok szervezte.

A rendőrkapitányság rajzversenyén kerékpár alakzatba álltak össze az első osztályosok Fotó: a szerző

Az események egyike volt a Tapolcai Rendőrkapitányság KRESZ-FESZT aszfaltrajz versenye, amelyet az általános iskolai első osztályosok részére szerveztek. A kapitánysággal szomszédos utcát színes krétáikkal szorgalmasan telerajzolták a kisdiákok, hogy beavassák a felnőtteket, miként is képzelik el ők a biztonságos közlekedést. Kiss József Attila rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető köszöntötte a gyerekeket a hagyományos versenyen, amelyen a gyerekek alkotásaikkal üzentek az autósoknak, hogy vigyázzanak jobban a gyalogosokra, valamint a kerékpárral közlekedőkre.

A népszerű Mobilitási hét, mint hagyományos rendezvénysorozat hazánkban tizenöt éve dívik, évről évre egyre több település aktív részvételével. Idén több mint kétszáz település csatlakozott a programhoz, így az európai országok részvételi arányát tekintve hazánk már a második helyen áll. A programok egy héten át várták az egészségesebb életre, tisztább környezetre, mozgásra vágyókat. Erre az időszakra bárki bevállalhatta, hogy egy hétig autó nélkül közlekedik. Aki erre az időszakra önként megvált gépjárműve forgalmi engedélyétől, idén is értékes ajándékokat kaphatott cserébe.

A biztonságos közlekedés tudnivalóit a mini KRESZ pályán Molnár András rendőr őrnagy mutatta meg a gyerekeknek. A képen éppen Tóth Kristóf Szabolcs és Barta Nóra kerékpározik

Az események között idén is népszerű volt a bringás reggeli és uzsonna, továbbá sokan kaptak a lehetőségen és kérték az ingyenes kerékpár állapotfelmérést. A tréfás kedvű, kreatívabbak a drótszamarat is feldíszítve, jelmezben vonultak fel a szüretelőkkel Diszelben, a családi kerékpártúra pedig talán az eddiginél is hangulatosabbra sikerült a résztvevők szerint. Ezúttal a Szent György-hegy körül kerekezve egy-egy pincénél  is megpihentek, ez pedig összehozta az egyébként is lelkes  csapatot.

Többszáz diák vett részt a FÖLDönfutók futóversenyén, amelyet általános- és középiskolások részére egyaránt hirdettek. A hideg, szeles időben is érdekelte a diákokat, hogy miként tudnak biztonságosabban bicajozni, a közlekedésbiztonsági versenyt a Juhász Gyula utcai MiniKRESZ pályán rendezték számukra. Népszerűségéből máig sem vesztett a spinning, az ingyenes edzés mindig jó kedvcsináló, így volt ez most is. Az Európai Autómentes Napra pedig reggeltől egészen estig ideiglenes sétálóutcává változott a Fő tér és környéke. A kellemes időt is kihasználva egész nap folyamatosan érkeztek a gyerekek, iskoláikkal, majd délután újra, immár a  szüleikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!