Hírek

2016.05.31. 17:20

Gyalogos-átkelőhelyen sodorta el az autóbusz a 9 éves kislányt (frissítve)

Pápa - Információink szerint hirtelen lépett a gyalogos-átkelőhelyre a 9 éves kislány, akit kedden reggel elsodort egy autóbusz az Aradi és a Második utca kereszteződésében.

Polgár Tibor

Az autóbusz sofőrje vészfékezésre kényszerült, aminek következtében hárman is elestek a járművön, közülük egy idős nő súlyos sérüléseket szenvedett. A zebrán elsodort kislány megúszta könnyű, zúzódásos sérülésekkel a balesetet. Úgy tudjuk, a 9 éves kislány - a buszon utazó más diákokkal együtt - a közeli Munkácsy Mihály Általános Iskolába tartott. A balesetnek több szemtanúja is volt, köztük egy szabadnapos mentőápoló, aki kollégái kiérkezéséig segítséget nyújtott a sérülteknek.

Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója megkeresésünkre elmondta, kapitányságuk Az iskola rendőre elnevezésű program keretén belül hangsúlyos feladatának tekinti a diákok biztonságos közlekedésre történő nevelését. Kedvelt foglalkozás a programon belül az alsó tagozatosoknak tartott zebraséta, amely alkalmával a diákok az adott iskola környékén tesznek egy sétát láthatósági mellényben, és közben megbeszélik a rendőrrel az útközben látott közlekedési táblák jelentését, továbbá természetesen az úttesten való átkelés, így a gyalogos-átkelőhelyen történő biztonságos áthaladás szabályait is. A közelmúltban éppen a Munkácsy iskola első osztályosai vettek részt zebrasétában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!