Hírek

2017.07.03. 16:50

Megújult a temetői út, és a csapadékvíz-elvezetés is korszerűbb lesz Nemesvitán

NEMESVITA Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke adta át a temető előtti felújított utat, valamint ajándékot vitt falunapra a községnek.

Tóth B. Zsuzsa

A szombati falunap keretében rendezett útavató ünnepségen Fenyvesi Zoltán arról beszélt, hogy a Belügyminisztérium és a Magyar Államkincstár 16 milliós támogatásával 22 millió forintért valósulhat meg a fejlesztés.

A nemesvitai felújított utat fenyvesi Zoltán és Csali János adta át Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Hoztam ajándékot is, tudom, hogy a településnek 36 millió forint sincs az éves költségvetése. Amikor akkora ajándék érkezik, amely csaknem a duplája ennek az összegnek, akkor jelentős támogatásról beszélhetünk. Tudom, hogy a csapadékvíz-elvezetés régóta gondja a községnek, örülök, hogy segíthetjük Nemesvitát a százszázalékos támogatással a Települési Operatív Program keretében. A 60,5 milliós összeg már az önkormányzat számláján van, elkezdődhet a fejlesztés - mondta Fenyvesi Zoltán, ezzel hivatalosan is átadva az összeget a polgármesternek. Elmondta még, hogy az első pályázati körben 46 milliárd forint állt a megyei önkormányzat rendelkezésére, hogy segítse a településeket. Ebből hozzávetőlegesen harmincmilliárd forintot már kiosztottak, de most elindul a második kör, és szeptember eleje körül lezárulnak a tenderek. A fennmaradó 16 milliárd forintra is lehet pályázni.

Csali János polgármester elmondta, hogy az útfelújításhoz nyújtott támogatáshoz 6,5 millió forintot tett hozzá a település. A felújított úton az alelnök és a polgármester vágta át a nemzetiszínű szalagot, és sörös hordót gurítottak az avatáson. Az ünnepségen Bicsérdi Sándor mondott verset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!