Hírek

2017.05.25. 15:00

Gépágyúlövedéket találtak a Millenniumi Emlékparknál?

Pápa – Háborús robbanótestnek látszó tárgyat találtak a pápai Millenniumi Emlékparknál a Városgondnokság munkatársai területrendezés közben csütörtökön.

Polgár Tibor

Buics Lajos, a Városgondnokság kommunális csoportvezetője a Naplónak nyilatkozva elmondta: munkatársaik virágágyás-előkészítés közben lazították a talajt a Millenniumi Emlékparknál, amikor a felső 20 centiméteres rétegből előkerült egy körülbelül 25-30 centiméter hosszúságú és 5 centiméter átmérőjű, világháborús gépágyúlövedéknek tűnő tárgy. A munkavezető ezt azonnal jelezte a rendőrségnek, a kiérkező egyenruhások pedig körbekerítették a tárgyat és értesítették a tűzszerészeket. A polgárőrség is segédkezett a helyszín biztosításában, de a környező utcákat nem kellett lezárni, miképpen a környék kiürítésére sem volt szükség.

Fotó: Polgár Tibor

Markovics Zita főhadnagytól, a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztjétől megtudtuk, a tűzszerészek pénteken reggel érkeznek a Millenniumi Emlékparkba. Ezután tudják majd megállapítani, hogy valóban robbanótest került-e felszínre, ha igen, miként lehet elszállítani, kell-e hatástalanítani. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta lapunkat, hogy gondoskodnak az egészen pontosan a Táncsics utcában talált, tüzérségi lövedéknek látszó tárgy őrzéséről annak elszállításáig és megsemmisítéséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!