Hírek

2016.08.11. 13:33

Gázolajat szállító kamion karambolozott, a sofőr beszorult (frissítve)

Várpalota, Szápár - Felborult egy gázolajat szállító kamion a Várpalota és Szápár közötti úton, Jásdnál, csütörtökön mondta Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

A sofőrt a tűzoltók szabadítják ki a roncsból. A jármű megsérült tartályából 600 méter hosszan folyik az anyag, ami már elérte a Jásdra vezető út kereszteződését.

A mentést a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, a helyszínen a veszprémi, a pétfürdői és a zirci tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor dolgozik. Az utat lezárták.

Frissítve

Bóna Balázs megyei mentésvezető elmondta, a kamion sofőrjét súlyos sérüléssel szállította mentőhelikopter a veszprémi kórházba.

Megállították a  tűzoltók a gázolaj szivárgását úgynevezett tömítőpaszta alkalmazásával, mondta Helt Ákos szóvivő.

Értesülésünk szerint a tartálykocsiba maradt gázolaj átfejtését és a felborult jármű kerekeire állítását a szállító cég intézi, saját járműveivel, eszközeivel. A tűzoltók továbbra is biztosítják a helyszínt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!