Hírek

2015.05.26. 18:02

Futással népszerűsítik a borokat

Balatonfüred – A településre érkezett a Nemzeti Bormaraton.

Marton Attila

A futóverseny május 23-án rajtolt a pince-falujáról is nevezetes Hajósról, hogy a résztvevők tizenegy nap alatt összesen 2573 kilométer hosszú futással kössék össze Magyarország huszonkét borvidékét és 103 települését. Húsz futó érkezett Balatonfüredre, köztük a borvidék fiatal borászaiból álló RizlinGeneráció tagjai, akik délután Révfülöpről indultak, és egy maratoni távot, vagyis pontosan 42 kilométert tettek meg. A Tagore sétányról Lovasra indultak tovább a következő szakasz futói, köztük Rippel Ferenc nemzetközi hírű artista is rajthoz állt.

Lovasra indultak tovább a futók, köztük Rippel Ferenc (középen) is. További képekért kattintson ide
Fotó: Penovác Károly

A maraton egyik célja, hogy megdöntse a „Leghosszabb Maraton Váltó Világrekordját”, amelyre minden érintett város és település delegált versenyzőket.A programsorozat részeként kihirdették a II. Szent Orbán napi borverseny eredményét, és átadták a díjakat.A maraton kiemelt helyszínein, így Balatonfüreden is helyi termelőkkel és kézművesek mutatták be portékáikat, valamint kulturális és sportrendezvényeken, továbbá borkóstolón is részt lehetett venni. A Vitorlás téren felállított színpadon délutántól estig váltották egymást a fellépők: a közönség a városi fúvószenekar, a zánkai Magyar Tenger Népdalkör, a Balatonfüred Néptánccsoport produkciójának is tapsolhatott, este koncertet adott a New Level Empire és a FankaDeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!