Hírek

2017.04.30. 09:41

Forgalmirend-változások Veszprém megyében május 1-jén és 2-án

Megyei körkép – A Liget félmaraton 2017 rendezvény miatt útlezárásra, forgalomterelésre kell számítani 2017. május 1-jén Ajka területén, közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. A futóverseny miatt hétfőn 13 órától 18 óráig Ajka belterületén a Jubileumi Park–Korányi utca útvonalon rendőri biztosítás mellett teljes útlezárás lesz érvényben.

Napló információ

Ugyancsak ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek érvényben Ajkán, Pápán és Tapolcán május 2-án kedden a Carpathian Couriers Race nemzetközi kerékpárverseny miatt.

Ajkán 10 óra 30 perctől 14 óra 30 percig teljes útlezárás lesz érvényben a versenyzők elhaladásának idején Ajka-Padragkúton a 7309-es és a 7315-ös utak kereszteződésében (Halimba), valamint Nyirádon a 7315-ös és a 7317-es (Tapolca) utak kereszteződésében. Ajkán 12 óra 30 perctől 14 óra 30 percig teljes útlezárás lesz érvényben a versenyzők elhaladásnak idején a 8-as számú főút 92 kilométerszelvény+178 méterszelvénynél.

Pápán és környékén 13 óra 55 perctől teljes útlezárás lesz érvényben a versenyzők elhaladásának idején az alábbi útszakaszokon: Bakonypölöskén a Felső Pityó utca, Ady Endre utca, Petőfi kert, Temető utca kereszteződésénél. Kupon a Fő utca, Malom utca kereszteződésénél, míg Pápakovácsiban a Nórápi út, Papkert, Fő utca kereszteződésénél. Ezekből az utcákból az útlezárás idején nem lehet a 8402-es útra hajtani. A 83-as számú főút Pápát elkerülő szakaszán, a Pápakovácsi körforgalomtól a Külső Győri úti körforgalomig.

A kerékpárosok Pápa területén a Külső Győri út, Győri út, Várkerti úton haladva a Fürdő utcában érnek célba várhatóan 14 óra 20 perc körül. Ebben az időszakban teljes útlezárás várható a fenti útvonalat keresztező valamennyi útszakaszaszkon: a Külső- Győri úton, a Göncöl utca, a Hadnagy utca, az Apród utca és az Avar utca kereszteződésben, továbbá a Győri úton, a Vörösmarty utca, a Téglagyári út, a Szent István út kereszteződésben, valamint a Várkerti út és Fürdő utca kereszteződésben.

Tapolcán 12 órától 14 óráig teljes útlezárás lesz érvényben a versenyzők elhaladásának idején a Halápi úton, a Juhász Gyula utcában, a Kossuth Lajos utcában és a Veszprémi úton.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, a megváltozott forgalmi rend szerint közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!