Hírek

2017.05.29. 15:58

"Fölküldöm a rendszert, mennyi ember hal meg akkor?" - Nyolc évet kapott rablásért az erőszakos veszprémi férfi

Veszprém - Rablás és közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt is felelősségre vonták a bíróságon azt a férfit, aki nem először került rács mögé. Visszaesőként nyolc év börtönre ítélték.

Mátételki András

A veszprémi Sz. István a megyeszékhelyen dolgozott 2014 augusztusában, amikor egy építőipari cég munkatársa felajánlott neki megvételre öt bála nikecellt és öt vödör színező alapozót. A 62 ezer forintot érő építési anyagért a vádlott mindössze ötezer forintot fizetett, holott tudnia kellett - ő is ebben a szakmában dogozott -, hogy azok mit érnek. Két nappal később, amikor az anyagokat berakták a kocsijukba, a rendőrök lecsaptak rájuk.

Az eljárás során nem derült ki, hogy a vádlott az év október közepén miért hívta fel mobiltelefonjáról a 112-es segélyhívót. A következő bejelentéseket tette: "A gáz-elosztót, ha fel lehet robbantani, akkor mekkora terület robban fel?" " Mennyit bírnak ki az épületek a robbanás miatt?" "Fölküldöm a rendszert, mennyi ember hal meg akkor?" "Ne törődjenek honnan telefonálok, úgyis be tudják mérni..." " Fél óra múlva meglátják majd, amikor indulnak a rakéták."

Jó két hónappal később együtt italozott ismerőseivel a vádlott, aki egyiküket felszólította, hogy adja át neki a bankkártyáját és mondja meg a PIN-kódot. Mivel a férfi ennek nem tett eleget, a 49 éves Sz.István legalább ötször mellkason rúgta az illetőt, valamint többször ököllel az arcába vágott, amitől a bajba kerültnek eltörött az orra. A sértett kabátjából kivette a pénztárcáját, amelyből kiemelt hatezer forintot.

A Veszprémi Járásbíróságon a visszaesőnek számító vádlottat rablás és testi sértés bűntette miatt, valamint közveszéllyel fenyegetés bűntettében és orgazdaság vétségében mondták ki bűnösnek, amiért nyolc év börtönre ítélték.

A törvényszék helyben hagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!