Hírek

2017.07.16. 20:52

Fogházra ítélték az idős tapolcai tapogatót

TAPOLCA Egy hetvennégy éves férfi szexuálisan közeledett egy kislányhoz, amiért fogházbüntetésre ítélték. Egy korábbi büntetését pedig utólag kell letöltenie.

Mátételki András

Egy Tapolcához közel fekvő településen a helybeli K. Gy. tavaly november közepén megszólította a kora délután hazafelé tartó ismerősének a kislányát azzal, hogy majd átmegy hozzájuk a disznótorosért, amit a szülei félretettek neki. Az ítélet szerint fél óra múlva már kopogott is a vádlott az ajtón, akit az otthon egyedül tartózkodó 13 éves lány beengedett.

Gyorsan kiderült, hogy a szülei meg nem értek haza, amire azt mondta a nyugdíjas férfi: „Akkor majd várunk." A tini pálinkával kínálta a vádlottat, ahogy azt a szüleitől látta, ha vendégek érkeztek hozzájuk. Pár perccel később K. Gy. odalépett a lányhoz, átölelte, majd ruhán keresztül elkezdte simogatni. Eközben megkérdezte tőle, hogy volt-e már fiúval. A gyerekkorú sértett próbálta magától eltaszítani a férfit, aki nem engedte, sőt szájon akarta csókolni, ami nem sikerült neki. Végül is a lány eltolta magától a vádlottat, aki elhagyta az otthont, miközben arról beszélt, hogy van egy háza a hegyen, ott majd játszanak. Megkérte a lánykát, hogy a történteket ne mondja el senkinek.

A bíróság megállapította, a férfi italozása a cselekmény elkövetését elősegítette, de nem korlátozta beszámítóképességét. A Tapolcai Járásbíróság K. Gy.-t szexuális visszaélés bűntette miatt egy év két hónap fogházbüntetésre ítélte, egyúttal elrendelték egy felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását is. A nős férfit akkor kétrendbeli szeméremsértés vétsége miatt hat hónap szabadságvesztésre ítélték, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztették. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!