Fogházra ítélték az idős tapolcai tapogatót

2017. július 16., 21:55 szerző: Mátételki András
komment
TAPOLCA Egy hetvennégy éves férfi szexuálisan közeledett egy kislányhoz, amiért fogházbüntetésre ítélték. Egy korábbi büntetését pedig utólag kell letöltenie.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Egy Tapolcához közel fekvő településen a helybeli K. Gy. tavaly november közepén megszólította a kora délután hazafelé tartó ismerősének a kislányát azzal, hogy majd átmegy hozzájuk a disznótorosért, amit a szülei félretettek neki. Az ítélet szerint fél óra múlva már kopogott is a vádlott az ajtón, akit az otthon egyedül tartózkodó 13 éves lány beengedett.

Gyorsan kiderült, hogy a szülei meg nem értek haza, amire azt mondta a nyugdíjas férfi: „Akkor majd várunk." A tini pálinkával kínálta a vádlottat, ahogy azt a szüleitől látta, ha vendégek érkeztek hozzájuk. Pár perccel később K. Gy. odalépett a lányhoz, átölelte, majd ruhán keresztül elkezdte simogatni. Eközben megkérdezte tőle, hogy volt-e már fiúval. A gyerekkorú sértett próbálta magától eltaszítani a férfit, aki nem engedte, sőt szájon akarta csókolni, ami nem sikerült neki. Végül is a lány eltolta magától a vádlottat, aki elhagyta az otthont, miközben arról beszélt, hogy van egy háza a hegyen, ott majd játszanak. Megkérte a lánykát, hogy a történteket ne mondja el senkinek.

A bíróság megállapította, a férfi italozása a cselekmény elkövetését elősegítette, de nem korlátozta beszámítóképességét. A Tapolcai Járásbíróság K. Gy.-t szexuális visszaélés bűntette miatt egy év két hónap fogházbüntetésre ítélte, egyúttal elrendelték egy felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását is. A nős férfit akkor kétrendbeli szeméremsértés vétsége miatt hat hónap szabadságvesztésre ítélték, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztették. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Mátételki András

2017. július 16., 21:55 szerző: Mátételki András

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...