Hírek

2016.12.20. 20:09

Labdarúgásból birkózás: dulakodás a meccsen

Magyarpolány, Balatonkenese – Két balatonakarattyai és két ajkai fiatal egy labdarúgó-mérkőzésen garázda módon viselkedett, ezért pénzbüntetéssel sújtotta őket a bíróság.

Mátételki András

Tavaly november 8-án a helyi és a balatonkenesei ifjúsági csapat mérkőzését tartották a magyarpolányi sportpályán, ahol a 69. percben elszabadultak az indulatok. A balatonkenesei színekben focizó egyik Balatonakarattyán élő játékost szabálytalanul szerelték, mire a bíró megállította a mérkőzést. Szabadrúgás helyett azonban a fiatalok egymásnak estek: a földre került akarattyai játékos, az elsőrendű vádlott miután felállt, meglökte a vele szabálytalankodó ajkai sportoló vállát, majd a két fiatal egymásba kapaszkodott, és dulakodni kezdett. Eközben az akarattyai fiatal belerúgott ellenfele lábába. Odafutottak a többiek, hogy szétválasszák őket, mert már az elsőrendű vádlott testvére is bekapcsolódott a verekedésbe. Ekkor odarohant a többiekhez a negyedrendű ajkai vádlott, aki hátulról ököllel az elsőrendű vádlott bordái közé csapott, aki az ütéstől a földre esett. Végül sikerült a csapatok többi tagjának, valamint a játékvezetőnek megakadályozni a további verekedést. A fiatalok később bíróság előtt találták magukat.

Az Ajkai Járásbíróság csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt ítélte el mind a négy 20, illetve 21 éves fiatalt, akik között volt középiskolás, egyetemista, valamint két dolgozó. Büntetésül 70 és 80 ezer forint közötti összeget kellett fizetniük, amit a törvényszék helyben hagyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!