Hírek

2017.02.27. 07:44

Vendégsiker a csopaki csatában - Villámrajtot vett a Teszér és a Sümeg

Megyei körkép - - Idegenben nyert derbit a Szentantalfa a labdarúgó megye II tavaszi nyitányán. Az éllovas is fontos sikert aratott, a Pápateszér meg sem állt hét gólig, a sereghajtó szezonbali második pontját szerezte.

Horváth Gábor

Herendi PSK-Vaszar SE 5:1 (4:0)

Herend. Jv.: Hegyi Z. Herendi Porcelán SK: Kurek - Albrecht, Csapai, Farkas A. (Magasházi M.), Gábriel, Giron, Králl (Jugovits), Magasházi G. (Marosi), Meleg, Sóskuthy, Teimayer.

Vaszar SE: Hetyei - Füredi, Mayer, Nagy Zs., Németh Á. (Cseh), Sári, Sör, Szakács, Takács, Varga A., Weibl D.

Gólszerzők: Csapai, Meleg, Sóskuthy, Teimayer, Magasházi G., ill. Sör.

A sárgamezes Herend magabiztosan gyűjtötte be hazai pályán a pontokat Fotó: Balogh Ákos

Sümeg-Nemesszalók 6:1 (4:1)

Sümeg, 100 néző. Jv.: Jónás B. Sümeg VSE: Kovács R. - Csíkány, Csordás (Vass), Falusi (Filipánics), Hegedűs, Karika, Kiss L., Markó, Márkus, Reicz (Vastag), Schönberger (Bencze).

Egyetértés SE Nemesszalók: Horváth M. - Bálint, Kálmán, Kocsis, Lőrincz, Molnár T., Nagy J., Németh G., Szabó Sz., Szalay, Varga M.

Gólszerzők: Kiss L. (2), Csordás, Márkus, Schönberger, Reicz, ill. Nagy J.

Amíg bírta erővel, próbálta tartani magát a lelkesen és sportszerűen játszó vendégcsapat. A különbség nagy volt a felek között, csupán a számszerű eredmény volt kérdéses. A sümegiek szép gólokat szervezve, jól játszottak, megérdemelt győzelmet arattak.

Jók: Kovács, Hegedűs, Csíkány, Reicz, Karika, ill. Szalay, Lőrincz, Németh.

Tudósított: Fazekas László.

 

Csopak SC-Szentantalfa 1:2 (1:1)

Csopak, 100 néző. Jv.: Babos T. Csopak SC: Tar - Békési (Farkas K.), Benedek (M. Tóth), Cser, Dudás, Felföldi, Gelencsér, Pap, Szajlai, Szekeres, Tislér (Huber).

Szentantalfa NVSE: Móró - Borbély (Molnár K.), Borda, Csillag, Dombi, Lele, Molnár E. (Szarka), Nagy Zs., Steierlein, Süveges, Szigeti.

Gólszerzők: Benedek, ill. Nagy Zs., Csillag.

Gyorsan megszerezte a vezetést a hazai csapat, amely kétgólosra növelhette volna előnyét, de a vendégek kapusa hárított. Mezőnyben küzdöttek a csapatok, a kapuk ritkábban forogtak veszélyben. Az Antalfa előbb kapufáig jutott, majd egy hazai bedobást követően tizenegyeshez jutott, amit gólra is váltott.

A második félidőben is a küzdelem dominált, érezhető volt, hogy aki gólt szerez, az begyűjtheti a három pontot. Ez a lelkesebb, és jobban akaró vendégeknek sikerült. Az utolsó 10 percben rohamozott a Csopak, két kapufát is szerzett, de egyenlíteni nem tudott, a jól védekező, és kontrák révén többször helyzetbe kerülő vendégekkel szemben.

Jók: Pap T., ill. Csillag R., Lele K., Steierlein I.

Tudósított: Wellesz Zoltán.

 

Ősi PSK-Tapolca 2:1 (2:1)

Ősi, 150 néző. Jv.: Holczbauer F. Ősi PSK: Balogh Á. - Bíró (Rauch), Horváth L., Jancsek, Lencsés (Kovács K.), Simonyai, Skabla, Steigler (Sebestyén), Szöllősi, Tolner A., Tolner T.

Tapolca: Bardon (Péter) - Dobján, Ékes (Kiss B.), Hadnagy, Horváth Á., Horváth N. (Szabó N.), Kulman, Pölczmann, Schmidhoffer, Szabó B., Vers.

Gólszerzők: Bíró, Horváth L., ill. Dobján.

Az első játékrész elején a vendégek egy védelmi hibát kihasználva előnyre tettek szert, de a gól után átvette a hazai csapat az irányítást. Egyre több helyzetet sikerült kidolgozniuk, majd meg is fordították az eredményt. A második félidőben már inkább a vendégek akarata érvényesült, több támadást vezettek, de komolyabb helyzetig nem jutottak. Összességében megérdemelt hazai győzelem született.

Jók: Skabla, Simonyai, ill. Szabó B.

Tudósított: Balogh Ádám.

 

B.-tomaj-BSC 3:2 (2:1)

Pintér Károly Sportpálya, 130 néző. Jv.: Magyar Á. B.-tomaji Se-Bonvino: Szombathelyi D. - Csala, Csík, Csik, Göntér (Kiss J.), Kiss G. (Köves), Kiss M., Szombathelyi F., Tombor P., Tombor R., Tombor Zs.

Balatonkenese SC: Molnár B. - Farkas (Kiskó), Gondán, Hatos, Hegyi, Horák, Lontai, Stein (Nagy G.), Szalai, Takács D., Takács P.

Gólszerzők: Kiss G. (2), Csík, ill. Takács P., Stein.

Rögtön magához ragadta a kezdeményezést a hazai együttes, amely a 25. percre meggyőző játékkal 2:0-ás vezetésre tett szert. Egy szerencsés vendégtalálat után teljesen visszaestek a vendéglátók, és ez a második félidőre sem változott. A Kenese több lehetőség után egy hibát kihasználva Takács távoli góljával egyenlített, de a győztes gólt a Tomaj szerezte meg egy sarokrúgást követően. A több ziccert is elhibázó csapatok csatáját a hazaiak nyerték. A Kenese jól játszott, rászolgált volna az egy pontra.

Jók: Csik Zs., Tombor P., Kiss G., ill. Horák M., Stein B., Takács P.

Tudósított: Lukács László.

 

PSE-Csabrendek 7:2 (3:1)

Pápateszér, 100 néző. Jv.: Lukács I. Pápateszéri SE: Soós (Lisztes J.) - Birkás, Czakó (Mátyás), Eigner, Ilkó, Lisztes Zs., Szalay, Szalóky, Tóth A., Varga T., Völfinger R. Csabrendek FC: Szente - Auer, Bors, Busa (Mezei), Csendes, Fazekas, Flibért, Kovács M., Róth, Szerencse, Takács.

Gólszerzők: Eigner (2), Tóth A. (2), Mátyás, Ilkó, Szalay, ill. Flibért, Auer.

A végig mezőnyfölényben játszó hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három pontot a sportszerűen játszó vendégek ellen. A szezon eleji forma mindkét együttesen látszott. Jók: mindenki, ill. senki

Tudósított: Szalay Ferenc.

 

Tótvázsony-TSE 3:1 (1:1)

Tótvázsony, 150 néző. Jv.: Molnár I. Tótvázsony SE: Balogh I. - Báder, Bálint, Balogh R., Balogh T., Balogh Zs. (Mayer), Deák, Horváth A. (Husvéth), Horváth G., Pék (Zabó), Steierlein.

Taliándörögd SE: Kondrák - Egyed, Fiszter, Kocsis R., Kóródi (Kocsis M.), Kustán, Mészáros (Bújtor), Nagy Gy., Szalai, Szőrös (Szabó D.), Vers. Gólszerzők: Horváth G. (2), Balogh Zs., ill. Szalai.

Kiállítva: Egyed (82., Taliándörögd SE). Hajtós, remek mérkőzést játszott a két csapat. Az első félidőben egy védőről lecsorgó labdát Horváth G. nagy erővel vágott a léc alá. A 33. percben Vers N. méteres lesről indulva húzott el a jobb oldalon, pontos beadását Szalai P. értékesítette.

A második játékrészben két perc alatt eldöntötték a meccset a hazaiak. A 83. percben Egyed F. egy már kapuba tartó lövést kézzel hárított, a jogos büntetőt Horváth G. magabiztosan lőtte a hálóba. Egy perc múlva Deák és Horváth összjáték után a labda Balogh Zs. elé került, aki nem hibázta el ziccerét. A helyzetei alapján a hazai csapat megérdemelten nyert a szintén lelkesen, motiváltan játszó vendégek ellen.

Jók: mindenki. ill. mindenki.

Tudósított: Molnár Gyula.

 

NLSE-Peremarton 0:0

Veszprém. Jv.: Horváth P. Nemesvámosi LSE: Gárgyán P. - Babai, Cser, Gárgyán A., Jungling, Kardos, Luczi, Németh A., Óhegyi, Tóth A., Weibel.

Peremarton SC Berhida: András Sz. - András Zs., Barthalos, Bereczky, Csejtei, Dufek, Nagy Cs., Szabó A., Szabó B., Szabó Z., Varga R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!