Hírek

2016.04.26. 19:25

Filozofáltak a képviselők

Devecser – Hiába kérte Ferenczi Gábor polgármester a képviselőtársait, hogy válasszanak alpolgármestert a közigazgatási bírság elkerülése érdekében, a jelölés nem vezetett eredményre.

Penk Tímea

A héttagú testület titkos voksai közül kettő igen, négy nem, és egy érvénytelen szavazat született. Vagyis elvetették a polgármester javaslatát, aki ismét Bognár Ferencnét jelölte alpolgármesternek.

A képviselők az ülésen filozófiai vitákba bonyolódtak. Ferenczi Gábor azt hangsúlyozta, hogy a testület tagjainak a kardinális kérdésekben összhangban kell lenniük, és ha nem tudnak megegyezni, akkor a lakosságra kell bízni a döntést népszavazás kezdeményezésével. Óvári Márton képviselő elmondta, hogy a többség akaratát kell képviselni, és a testület feloszlatását azért nem támogatta, mert igaztalan vádakkal illették őket. Kozma György szerint nem volt jogszerű az ő alpolgármesteri megbízatásának a visszavonása. Szeretett volna választ kapni arra, hogy a polgármester jogi képviseletét ki látja el a képviselők ellen tett feljelentésére indult eljárásban, de Ferenczi Gábor egyelőre nem árulta el, hogy az önkormányzat ügyvédje képviseli-e ebben az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!