Hírek

2017.07.20. 20:16

Figyelnek a bulizók biztonságára az Utcazenén

VESZPRÉM Rendőrök, polgárőrök és közterület- felügyelők együtt dolgoznak a Veszprémi Utcazene-fesztivál biztonsága érdekében, erről beszélt Orsós Károly őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési előadója.

Kovács Erika

Mindenre és nemcsak a bűnmegelőzésre figyelünk az Utcazene-fesztiválon, derült ki Orsós Károly tájékoztatójából, aki szerdán este a Kossuth utcán beszélt minderről. Mint elmondta, a rendőrség a polgárőrséggel és a közterület-felügyelettel együtt naponta 17 órától biztosítja a helyszínt. A veszprémi pol-gárőrségtől a Dózsavárosi, illetőleg a gyulafirátóti egyesület tagjai vesznek részt a munkában, a vidékiek közül pedig a nagyesztergári, bakonynánai, bándi és szentgáli, nagyvázsonyi és a hajmáskéri egyesület polgárőrei is segítenek.

Az őrnagy utalt arra is, hogy az elmúlt években problémát okozott az, hogy a vidéki bulizók a helyszíneken rekedtek, mert nem tudtak hazautazni. Ez idén másként alakult, ugyanis hajnali két órától indulnak rendkívüli buszok a településekre.

Orsós Károly őrnagy: a rendőrség a polgárőrséggel és a közterület-felügyelettel együtt naponta figyel az Utcazene biztonságára
Fotó: Pesthy Márton

Orsós Károly arról is beszélt, hogy az egyenruhás rendőrök mellett civil ruhás bűnmegelőzési pólót viselő rendőrök is teljesítenek szolgálatot a fesztiválon, akik tájékoztatást adnak például arról, hogy hol működik orvosi ügyelet, mikor indulnak a buszok, hol találhatók mobil illemhelyek.

Az őrnagy rámutatott, a rendőrség külön figyel a szórakozni vágyók tulajdonára, ugyanis a fesztiválhoz hasonló rendezvények zsebtolvajokat is vonzhatnak, és figyelnek arra is, hogy ne maradjanak gazdátlanul táskák, pénztárcák az egyes helyszíneken. Kiemelt feladatnak tekintik azt, hogy a szüleiktől elsodródott gyerekek hamar megtalálják családjukat, emiatt karszalagot osztanak a kisgyermekes szülőknek, amelyre rá lehet írni a gyermek nevét, a szülő telefonszámát, hogy a rendőrök mielőbb visszavigyék az apróságot szüleihez. - Ebben nagy segítséget jelent az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány, mely az elmúlt évekhez hasonlóan dolgozik a fesztiválon, hangsúlyozta Orsós Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!