Fiatalok nyári munkán

2017. július 17., 20:17 szerző: Smidhoffer Eszter fotós: Smidhoffer Eszter
komment
TAPOLCA Ha nyár, akkor pihenés, kikapcsolódás. Ám nem mindenki tölti nyaralással a forró hónapokat, egyre több fiatal vállal diákmunkát, nyári munkát.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A nyárról a fiataloknak általában a buli-pia-haverok hármas jut eszébe. Ez mind szép és jó, de valamiből állni kell a költségeket. Emiatt a kamaszok és az egyetemisták már tavasszal munka után néznek, hogy júniusban már biztos állásuk legyen. Elsősorban a saját zsebpénz, költőpénz lehetősége motiválja a munkakeresést, hogy ezáltal az ifjak önállóan, zsebből tudják fizetni a fesztivált, a nyaralást. Emellett több olyan helyzet is adódhat, amikor a szükség, a megélhetés viszi rá a kamaszokat a nyári munkára.

Ebben segítenek a diákszövetkezetek, melyek a könnyű- és a fizikai munka lehetőségeivel csalogatják a diákokat. A legkeresettebbek a kereskedelmi áruházak, kisboltok, itt elsősorban leendő pénztárosok és árufeltöltők jelentkezését várják. A fizetés mellett fontos tényező lehet a tapasztalatszerzés is, amit a jövőben kamatoztathat a fiatalság.

Az ábrahámhegyi strandon fagyit, jégkását is árulnak a diákok
Fotó: Smidhoffer Eszter

- A harmadik nyaramat töltöm idén az ábrahámhegyi strandon. Elsősorban az egyetemi költségek miatt dolgozom itt, emellett még tapasztalatot is szerzek - mondta el a Naplónak egy ábrahámhegyi diák. - Legfőképpen azért döntöttem a strandi vendég-látóegység mellett, mert helyben van, nem kell útiköltségre költeni. Döntő szempont volt az is, hogy a végzettségemnek megfelelő munkatapasztalatot, gyakorlatot szerezzek. Még akkor is, ha a legalján kell kezdeni. A felettesemmel és a munkatársakkal egyaránt jó kapcsolatot ápolok. Probléma esetén leülünk és közösen keresünk megoldást. A fizetés nem olyan rossz, de zsebpénznek alig marad pár forint - fűzte hozzá a fiatal.

Smidhoffer Eszter

2017. július 17., 20:17 szerző: Smidhoffer Eszter fotós: Smidhoffer Eszter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...